Sørnett

Mann dømt til fengsel for vold mot politibetjenter og vekter

Foto: Flickr

Foto: Flickr

En mann i 60-årene er dømt til 45 dagers fengsel for vold mot to politibetjenter og en vekter.

Publisert:

En mann i 60-årene ble onsdag dømt til 45 dager i fengsel for to ulike tilfeller av vold mot politibetjenter og en vekter. I mai i fjor skal mannen ha slått en politibetjent i skrittet, etter å ha blitt anholdt for ordensforstyrrelser. To måneder senere ble mannen anholdt for vold mot en vekter. Under arrestasjonen skal han ha slått enda en politibetjent, denne gangen i magen.

Nesten et år senere ble mannen omsider innkalt til retten, uten å møte opp. 6 personer vitnet allikevel i saken, og forrige onsdag ble mannen idømt 45 dagers fengsel. Varetekt kommer med fradag med 4 dager. Han må også betale det offentlige 2000 kroner for saksomkostninger.

- Et økende problem

– Det at denne type saker øker, er en utvikling som gir grunn til bekymring. For å håndtere vårt samfunnsoppdrag, så er det viktig at våre ansatte opplever trygghet på jobb, sier fungerende visepolitimester i Agder politidistrikt, Gordon Petterson.

- Det er mange som velger å ikke anmelde, noe som på flere områder gir mørketall. Antall straffesaker og utvikling fra år til år, henger også sammen med politiets prioriteringer, sier Petterson.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver for Agder politidistrikt, Cathrine Mjøs Sviggum, er vold mot politiet et økende problem.

- Antall anmeldte saker som omhandler vold mot polititjenestemenn- eller kvinner, har økt med noen prosent, faktisk siden 2015. 2016 var et unntak. Hvorvidt volden har blitt verre av natur, er noe politiet ikke har hatt kapasitet til å se på per dags dato, sier Sviggum.