Sørnett

Markerer du mannsdagen idag?

Are Saastad, daglig leder hos Reform Ressurssenter for menn Foto: Arkiv

Are Saastad, daglig leder hos Reform Ressurssenter for menn Foto: Arkiv

- Det betyr ikke så mye om vi har to mannsdager i året, det viktige er at vi har det, sier Are Saastad, ved Reform Ressurssenter for menn. I Norge feires mannsdagen både 7. oktober og 19. november.

Publisert:

Nesten hvert år på kvinnedagen, den 8.mars, blir noen menn litt misunnelige, fordi de mener det ikke eksisterer noen dag for mannsdag. Men i følge Wikipedia  har det seg sånn at det faktisk er to mannsdager, dagen i dag og 19.november.

 

I NRK P1s program Nitimen idag fortalte programleder Pål Thoresen og artist Jørn Hoel at de valgte å markere den nasjonale mannsdagen i dag, onsdagen 7. oktober.

- Den nasjonale mannsdagen er viktig, sier Pål Thoresen i programmet.

Are Saastad, daglig leder av Reform Ressurssenter for menn, forteller at de på sin side markerer den Internasjonale mannsdagen 19.november:

- De fleste andre organisasjoner vi kjenner til operer med denne datoen. Det er også flere historiske hendelser som knyttes til denne datoen.

Han forteller videre at han synes det er viktig at vi har en mannsdag:

- Selv om menn har mange rettigheter og tradisjonelt sett har hatt mye makt, så gjelder ikke dette alle. Det er viktig å påpeke at menn møter likestillingsutfordringer. Vi ønsker å sette lys på temaer som blir glemt, sier Are Saastad.