Sørnett

Markus Naglestad (23) sikter på kontrakt med stjernene

Markus Naglestad med troféet etter at Providence Friars vant Big East turneringen i vovember 2014. FOTO: Privat

Markus Naglestad med troféet etter at Providence Friars vant Big East turneringen i vovember 2014. FOTO: Privat

New York City FC valgte mandag kveld den relativt ukjente kristiansanderen.

Publisert:

Samarbeidslaget til Manchester City i USA brukte sitt valg i den fjerde runde (64. valget totalt) av den amerikanske Major League Soccer (MLS)-"draften" på den relativt ukjent kristiansanderen, meldte fvn.no mandag kveld.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Det har kokt på både sosiale og andre medier.

- Det har vært litt mer enn vanlig, kan du si, men det er bare gøy, sier en meget fornøyd Naglestad på telefon fra Kjevik.

Til Florida på lørdag

Allerede i kveld vil han være på plass i New York. De nærmeste dagene vil gå med til fysiske tester og å finne seg til rette. Så starter sesongoppkjøringen.

- På lørdag skal vi dra på treningsleir til Florida, forteller Naglestad.

USA er ikke ukjent for fotballtalentet. Bakgrunnen er i Våg FK, men han har de siste årene spilt for University of Bridgeport og Providence College, mens han har studert i USA.

Se Naglestad herje for Providence (artikkelen fortsetter under video):

Det amerikanske sportsystemet er annerledes enn vi er vant til i Europa. Klubbene velger hvert år nye talenter i en stor valgrunde eller "draft". Valgposisjon bestemmes ut fra posisjon i fjorårets serie, slik at de dårligste lagene velger først.

New York City FC er et helt nytt lag i ligaen, og fikk dermed andrevalget totalt. Det velges over fire runder, der hvert lag har ett valg i hver runde.

Ingen garantier

Klubbene eier rettighetene til spillerne de velger, men det er kun de tidligst valgte spillerne som er sikret kontrakt.

- Det er ingen garantier. Jeg må bare prøve å vise meg frem nå i sesongoppkjøringen og så får vi se hvordan det går, sier Naglestad.

[img122676_2RM]

Skulle Naglestad ikke komme med i den endelige troppen når serien begynner den 6. mars, får han kanskje prøve seg på ett av klubbens samarbeidslag. Nylig inngikk New York City FC avtale med Wilmington Hammerheads FC i USL Pro-ligaen.

Stjerneliga

Om han imponerer i sesongoppkjøringen, får det lokale håpet muligheten til å spille med Diskerud, Lampard og David Villa. På andre banehalvdel kan han se (falmede) stjerner som Kaka (Orlando City), Obafemi Martins (Seattle Sounders), Clint Dempsey (Seattle Sounders), Robbie Keane (Los Angeles Galaxy) og Michael Bradley (Toronto FC).

I New York kan han få råd fra den tidligere Start-profilen Mads Stokkelien, som nylig ble kåret til årets angrepsspiller i New York Cosmos.