Sørnett

Marthe (16) og pappa lager youtubekanal om fisking

Marthe Tønnesen Abusdal (16) og Tom-Erik Tønnesen Abusdal (44) viser vakre fiskeomgivelser i Arendal på youtube kanalen sin. Foto: privat.

Marthe Tønnesen Abusdal (16) og Tom-Erik Tønnesen Abusdal (44) viser vakre fiskeomgivelser i Arendal på youtube kanalen sin. Foto: privat.

Sørlandsbyen Arendal byr på fine skjærgårder og flotte fiskeopplevelser. Det viser Tom Erik (44) og datteren Marthe (16) fram på youtubekanalen sin.

Publisert:

De kaller seg for "Sørlandsfiskerne" på Youtube, og det er faren og datteren fra Arendal som har startet den. Med seg har de Tom-Erik sin venn Ole-Tom Bjønnum (44).

 

[img208800_2LM]

Tom-Erik har drevet med hobbyfiske hele livet, og da datteren Marthe ble like interessert, bestemte de seg for å kjøpe en liten fiskebåt sammen med kompisen, Ole-Tom.

- Vi har drevet med teiner i en del år nå. Hummer, krabbe og kreps. For et par år siden fikk vi kjøpt oss en liten sjark, som vår venn ville være med på, sier Tom-Erik.Snakket om å filme en fisketur

- Det startet nok med at vi bare snakket om å filme en fisketur en gang, før vi gjorde alvor ut av det og startet en YouTube kanal og en Facebook side, forteller Tom-Erik.

De sier at responsen har vært enorm og at folk er veldig positive og engasjerte. Dette har resultert i at de mer enn gjerne vil fortsette med dette.

- Vi har som mål å glede andre!

En stor grunn til at de valgte å begynne å dokumentere fisketurene er for å vise fram deres hobby, og kanskje også lære bort sine erfaringer. Men aller mest fordi de syns det er veldig gøy at folk får glede av å se og lære av dem. Framover har de lyst til å teste og anbefale nytt utstyr.

- Vi ønsker å få mange følgere og "seere", slik at vi kan øke interessen for den flotte skjærgården og Sørlandet generelt som er et veldig fint sted å være, sier Marthe.

Foreløpig har Youtubekanalen 88 abonnementer og den mest sette videoen er sett ca. 1500 ganger.