Sørnett

Måtte opp klokken fem for å bytte dekk

Mekaniker Arild Mellingen håper at man kan ta på sommerdekkene uten bekymring for glatte veier. Foto: Øyvind Ludvigsen

Mekaniker Arild Mellingen håper at man kan ta på sommerdekkene uten bekymring for glatte veier. Foto: Øyvind Ludvigsen

Det er snart sommer, men på Namsskogan ser innbyggerne fortsatt mer snø enn de ser bar mark. Slik føret har vært så er det vanskelig for innbyggerne å vite om man skal kjøre med sommerdekk eller vinterdekk.

Publisert:

Fristen for å skifte om til sommerdekk har vært utsatt fra etter påsken, til 1. mai. På Namsskogan har det vært både snø, regn og minusgrader så det å holde seg innenfor fristen har vært et dilemma og en vanskelig vurdering for flere av innbyggerne.

Mekanikeren på Namsskogan Bilservice Circle K, Arild Mellingen skifter dekk for mange av bygdas innbyggere gjennom dekk-hotellet han tilbyr på servicelokalet. Han påpeker at vinteren har vært lengre enn vanlig og skjønner seg på de som velger å vente med å skifte bort vinterdekkene fra bilene sine.

 

[gallery type="slideshow" ids="209961,209962,209963"]

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand