Sørnett

Melder om flom i Kristiansand

Det er fare for oversvømmelser i lokale områder onsdag kveld. Foto: Illustrasjon

Det er fare for oversvømmelser i lokale områder onsdag kveld. Foto: Illustrasjon

Meterologisk institutt advarer mot oversvømmelser i tettbygde strøk.

Publisert:

Meterologisk institutt skriver onsdag formiddag at det er fare for flom i lokale strøk fram mot torsdag. Ifølge værvarseltjenesten deres Yr.no er steder med mye snø ekstra utsatt og den kraftige nedbøren kan fort føre til raskt økende vannøring, både i små bekker og elver.Nedbøret har preget det som generelt har vært et enromt varierende værbilde i Kristiansand og nå meldes det at regnet kan komme helt opp i 35 millimeter onsdag ettermiddag og kveld.

Også Telemark, Buskerud og Opland forventes store nedbørsmengder, men det er kun i de sørlige delene av landet hvor det er fare for oversvømmelser. Regnet vil vedvare gjennom natten og det skal dabbe av torsdag morgen.

Vest-Agder har også tidligere opplevd enorme nedbørsmengder og tilbake i 2001 var det kraftige oversvømmelser over hele kristiansandområdet. Den gangen stengte totalt åtte veier i Kristiansand og omegn, og Baneheiatunnelen måtte avstenges grunnet overvann.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand