Sørnett

- Mer tilfreds med meg selv

TOK SJANSEN: Til tross for advarsler og frykt for dårlig resultat, valgte Belinda Jakobsen å legge seg på operasjonsbenken for å gjennomføre skjønnhetsbegrunnede inngrep. Foto: Lotte Størksen

TOK SJANSEN: Til tross for advarsler og frykt for dårlig resultat, valgte Belinda Jakobsen å legge seg på operasjonsbenken for å gjennomføre skjønnhetsbegrunnede inngrep. Foto: Lotte Størksen

Belinda Jakobsen og Unni Wenche Tallas-Skoularikos er to sørlendinger som har valgt å pynte på utseendet gjennom skjønnhetsbegrunnede inngrep. De kan fortelle at inngrepene hjalp på selvbildet.

Publisert:

(Se videointervju med Belinda Jakobsen i bunnen av saken)

Unni Wenche fra Lyngdal hadde lenge hatt lyst til å ta botox, men tok ikke steget ut før hun fikk tilbud om å forbedre utseendet gjennom Belindas tidligere radiospalte, Norske Svennevikfruer på radiokanalen NRJ Kristiansand.

- Det var nok det som fikk sparket meg i gang, men jeg tenkte lenge at jeg ville gjøre noe med den solskadede huden jeg hadde i ansiktet. Med litt botox og laserbehandling føler jeg meg mye mer tilfreds, og er mer fornøyd med meg selv, sier Unni Wenche til Sørnett.

Les mer: Se Davy Wathe rase mot Botox

[img29243_2LS]

Forbedre, ikke forandre

Hun var opptatt av å ikke endre på noe, bare forbedre huden slik at sinnarynkene og den skadde huden ble borte.

- Målet mitt med inngrepet var å ikke se ikke eldre ut enn min egen alder, sier hun.

Hun har fått gode tilbakemeldinger etter sine behandlinger, og hun tror sin åpenhet har bidratt til å ufarliggjøre slike inngrep.

- Jeg har hørt fra flere at de har valgt å ta botox mot rynker etter at jeg gjorde det, men det er voksne folk. Jeg synes det er ille når unge jenter legger det ut på bloggen sin, det påvirker nok de yngre mye mer, forteller hun.

Reklamerer på blogg

Det siste året har flere toppbloggere blitt sponset og fått gjennomført behandlinger som restylane og botox. Kristina Andersen (20), toppbloggeren fra Vennesla, er en av mange som har valgt å fronte bruk av slike inngrep gjennom sin blogg. I oktober i fjor skrev hun på bloggen sin;

“Nettopp kommet hjem med verdens fineste lepper. Endelig fikk jeg gjort det, og resultatet ble fantastisk(...) Når jeg ser meg selv i speilet nå, kan jeg virkelig ikke forstå hvorfor jeg ikke har gjort det før. Hele ansiktet mitt ser hundre ganger bedre ut”

Sørnett har gjentatte ganger forsøkt å innhente kommentarer fra Kristina Andersen, men hun har ikke takket ja til dette.

Unni Wenche synes det er synd at unge jenter tar inngrep som botox og restylane for skjønnhetens skyld.

- Selv om man leker med barbie, vil man ikke se ut som henne. Jeg blir så oppgitt av at jenter uten rynker vil ha botox, når det ikke er medisinsk begrunnet, forteller Unni Wenche Tallas- Skoularikos.

Belinda Jakobsen, som selv har benyttet seg av botox og restylane, oppfordrer ikke unge jenter til å ta slike behandlinger. Likevel har hun et klart råd til jenter som virkelig ønsker det.

- Tenk over det i minst et halvt år etter du har bestemt deg. Har du like lyst til det da, så kan du gjøre det. Det er viktig å ta vare på og føle seg bra med seg selv, avslutter hun.

Les mer: Flere og flere tar skjønnhetsbegrunnede inngrep

Se reportasjen fra Sørnetts møte med Belinda Jakobsen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I1AGYMN562Q[/youtube]