Sørnett

MGP Sofie - En barndomsdrøm har gått i oppfyllelse

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Lørdag 19. februar skal Sofie Fjellvang (21) oppfylle sin store barndomsdrøm å synge i MGP-finalen. Kristiansandsjenta er en av ti artister som kjemper om å representere Norge i Torino, Italia. Støtten er stor fra familie og kjente.

Publisert:

Sofie var først å se bak skjermen under sangprogrammet The Voice i fjor. Artisten kom langt i programmet, men deltar dette året i låtskriver konkuransen Melodi Grand Prix. Sangen "Made of glass" skrevet sammen med Kjetil Mørland kom videre til finalen.

- Jeg gleder meg skikkelig, det blir så gøy. Jeg hadde jo ikke trodd at jeg skulle komme så langt. Jeg hadde jo ikke trodd jeg skulle vinne delfinalen, men jeg hadde trodd at kanskje klarer jeg å karre meg gjennom sistesjansen. Så det er veldig stort for meg å stå der jeg er i dag, og vite at den finalen skal jeg være en del av rett og slett. Så det er veldig stort!

En drøm fra barndommen av

Sofie har lenge drømt om å delta i Melodi Grand Prix. Hun har søkt to år tidligere, men kom med først i år. Støtten er stor hjemmefra og gjennom flere år med øvelse har hun fått utvilke seg som artist.

- Det betyr veldig mye, jeg har jo en mamma og pappa som alltid har heiet veldig mye på meg. Jeg begynte på fiolin når jeg var seks år, men det gikk ikke veien. Jeg begynte på piano, også har jeg sunget hele tiden. De har latt meg være med på så mye forskjellig. Det har jo fått meg til å utvikle meg, men også finne den store gleden som musikken gir meg. Og det er jo det som har ført meg der jeg er i dag, det er jo det å ha folk som heier på deg og ha de rundt deg. Det får deg lenger frem rett og slett.

Stolte foreldre

I barndomshjemmet på Grim står et piano plassert midt i stuen. Her har Sofie spillt og skrevet sanger fra hun var liten av. Foreldrene Frank og Elfi Fjellvang har stor tro på Sofie i finalen.

- Hun var ikke gamlejenten når hun begynte å synge. For vi som kjenner henne godt i familien og venner, så vet vi at hun har hatt musikk som en sentral del av livet i mange år. 

Sammen med nær familie reiser foreldrene inn til Oslo for å se finalen på lørdag. Elfi undrestreker at de begge er spente.

- Vi er jo veldig spente, det er liksom så gøy. Bare det at hun har kommet til finalen er kjempe gøy i seg selv. Også har vi jo veldig troen på henne.

- Vi har troen, hun er en av ti. Hun får mye positiv omtalelse, så hun har absolutt sjansen til å komme til Italia i Torino. Det hadde jo vært et eventyr, da hadde jo drømmen bare gått enda lenger.

Utvikling som artist 

Sofie gikk på musikklinjen ved Vågsbygd vidergående skole. Gjennom undervisning og sangtimer har hun fått uvikle seg til den artisten hun er i dag. Musikklærer Anne Margrethe Punsvik Glcuh har gått tett sammen med Sofie og har bare positivt å si om henne.

- Jeg har fått følge Sofie i startfasen av det å tenke på en dag å bli artist. Hun har hatt den drømmen veldig lenge. Så det var veldig gøy å få henne som sangelev når hun begynte.

[img230385_2LF]

- Det har aldri vært tvil om driven til Sofie. Hun ville noe med musikken. Hele tiden har hun hatt med seg en slags induvalitet hele veien. Det er jo kjempe spennende å følge den utviklingen som Sofie har hatt som barn frem til den artisten som hun fremstår nå.

Anne Margrethe forteller at de fortsatt holder kontakten og har senest hatt sangtimer i forkant av MGP.

Mathea Kilane er elev ved skolen og har fulgt med på programmet:

- Jeg syntes jo hun er en fantastisk sangerinne og har en praktfull stemme som er veldig imponerende. Det at hun klarer å synge så bra live, det er fett.

Veien videre

Sofie ønsker å kunne leve ut drømmen og jobbe som artist. Uavhening av hvordan lørdagens utfall blir er retningen klar videre.

- Visst ikke jeg får hanket inn seieren da, noe som jeg håper jeg gjør. Så er det veldig gøy å tenke på at meg og Kjetil holder på med en EP sammen. Så mer musikk blir det uansett utfall egentlig, og det er fint å ha noe å se fremover mot uansett hvordan lørdagen blir. Men jeg håper jo det blir Italia først.

- Hvordan er nervene i forkant av finalen?

- Det er ikke alltid nervene er så bra, jeg blir veldig nervøs. Det betyr mye for meg, så da vil du lever og prestere. Under delfinalen var jeg kjempenervøs, men da hadde jeg en overasskende positiv erfaring. Jeg klarte å kose meg skikkelig. Så jeg ser liksom veldig frem mot lørdag, selvom jeg vet at jeg kommer til å være nervøs. Men jeg vet at jeg klarte å kose meg sistgang, så det skal jeg gjøre nå også.

[img230385_3LF]