Sørnett

Millioner for å hjelpe mennesker i nød

Hero Norge Bilde kreditering: Hero Norge

Hero Norge Bilde kreditering: Hero Norge

Krig og konflikt har alltid skadet noen og tjent andre. Det koster mye å flykte fra et land i konflikt, men norske aktører kan tjene store summer på å ta inn flyktningene. HERO NORGE har svært gode tall på grunn av dette.

Publisert:

 

HERO NORGE AS er et av Norges største aktører innen asylmottak og flyktninger som har hovedkontor i Stavanger for sin virksomhet. Hero Norge hadde en driftsinntekt på nærmere 158 millioner kroner i 2019 og 131 millioner kroner i 2020.

Inntektene til en slik aktør påvirkes stort av andel konflikt i verden. Da det var store konflikter i Midtøsten i 2015 som f.eks. i Syria hadde HERO NORGE AS en driftsinntekt på ca. 887 millioner kroner og et driftsresultat på 60 millioner kroner.

Mye av pengene slike aktører får inn, er fra myndighetene og skattepengene til den norske befolkningen. En del av pengene som er til overs er ofte overskudd betalinger fra myndighetene. Det kan diskuteres om det er sosialt akseptert å tjene så mange titalls millioner på mennesker i nød, når vi som et land lever så godt som vi gjør allerede.

HERO NORGE kunne ikke stille til intervju.

Tesfit Melake flyktet fra Eritrea til Norge i 2016 og har selv vært gjennom prosessen på et asylmottak. HERO NORGE hjalp Tesfit når han kom til Norge. Da han ankom Norge fra

Italia i 2016 ble han først tatt inn på et mottak i Oslo i to måneder, deretter til Kristiansand i en måned.

[img226114_2LS]

- Det var flere mennesker som bodde på disse mottakene. Vi var opp til 6 mann som delte et rom, forteller Tesfit.

Videre forteller Tesfit at all hjelp var gratis, som for eksempel mat og klær. Når Tesfit hadde vært i Norge lenge nok, så begynte han å få hjelp og pengestøtte av myndighetene og NAV. Dette er også penger HERO NORGE tjener på.

- Jeg følte meg veldig godt tatt imot. Det var en betryggende følelse, de driver godt merker jeg. Alt var veldig punktlig og skikkelig, forteller Tesfitt.

 

Tesfitt er svært takknemlig for all hjelpen han fikk fra HERO NORGE og Norge selv. Han har aldri følt seg så trygg forteller han. Man kan stille spørsmål om det blir rettferdig å tjene så store summer på mennesker i nød, men ut ifra det jeg har blitt fortalt, så synes jeg de gjør en god jobb for flere mennesker.