Sørnett

Ministerstrøm til Kristiansand

Ordfører Arvid Grundekjøn overrekker den gordiske knuten til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Foto: kristiansandkommune.no

Ordfører Arvid Grundekjøn overrekker den gordiske knuten til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen Foto: kristiansandkommune.no

Tirsdag var samferdselsministeren og kommunal- og moderniseringsministeren på besøk i Kristiansand. For to uker siden var statsministeren i byen.

Publisert:

På tre uker har Kristiansand fått storfint besøk av tre regjeringsmedlemmer. Hva vil strømmen av statsrådsbesøk bety for innbyggerne i Kristiansand?

- Vi må vente på statsbudsjettet for å se hva resultatene blir, sier varaordfører, Jørgen Kristiansen, som i løpet av de siste ukene har håndhilst på flere statsråder enn de siste åtte årene.

Tirsdag var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i Kristiansand for å diskutere veiproblematikken på Sørlandet. Et av problemene som kom opp under besøket var rundkjøringen i Gartnerløkka. Det er stor diskusjon hva som er best å gjøre når det gjelder denne rundkjøringen og omkjøringsveien. Dette krysset er det vanskeligste på strekningen mellom Oslo og Stavanger. I Gartnerløkka møtes E18, E39, riksvei 9 og veien til havneområdet, skriver Kristiansand kommune på sine hjemmesider.

På møtet i Rådhuskvartalet viste ordfører Arvid Grundekjøn en film som presenterte trafikk-utfordringene i Gartnerløkka. Rundkjøringen skaper store vansker både for næringslivet og privatbilistene, siden både tungtrafikk og gjennomgangstrafikk må tråkle seg gjennom den. Filmen konkluderte med at Gartnerløkka har blitt en gordisk knute.

Samme dag var kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner en snartur i Kristiansand i forbindelse med markeringsdagen for kommunalt og frivillig folkehelsesamarbeid. Lynvisitten til tross; Sanner var imponert over det han fikk se og høre tirsdag formiddag.

[img106189_2RM]

28. januar besøkte statsminister Erna Solberg Kristiansand. I den forbindelse møtte hun blant annet ordfører Arvid Grundekjøn. Hun holdt også et foredrag på Agderkonferansen

Må vente for å se resultater

Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, var fornøyd med møtet og sier til Sørnett at man ikke kommer til å se resultatene av dette før statsbudsjettet legges fram.

- Vi fikk ingen svar igår når det gjelder Gartnerløkka. Vi presenterte utfordringene.

Vil få besøk av flere ministere

Kristiansand har jo fått besøk av statsministeren og nå to ministere. Hva har det så si for Kristiansand at de kommer?

- Dette viser jo at det er viktig å ha fokus på storbyene og ta opp problemene der, og vi kommer til å få besøk av flere ministere senere.

Disse ministerbesøkene kan vise til at Kristiansand har blitt en viktigere by for regjeringen.