Sørnett

Mjelde vil begrave nedrykksspøkelset

TILBAKE: Rolf Daniel Vikstøl var suspendert mot Tromsø, men vil trolig være tilbake mot Sarpsborg på søndag. Foto: Ole Henrik Hansen

TILBAKE: Rolf Daniel Vikstøl var suspendert mot Tromsø, men vil trolig være tilbake mot Sarpsborg på søndag. Foto: Ole Henrik Hansen

Mons Ivar Mjelde vil fjerne all tvil om Start spiller eliteseriefotball i 2014.

Publisert:

Få lag har vært bedre enn Start denne høsten. Sørlandets beste fotballag står med fire strake seire. Det inkluderer seire mot Hønefoss, Sogndal og Tromsø. Alle lag som kjemper mot nedrykk sammen med Start.

Mons Ivar Mjelde innrømmer at det er litt lettere å være Start-trener nå enn i sommer.

– Det har fra første dag vært kjekt å være Start-trener, men det er alltid enklere når du vinner kamper. Du merker det på omgivelsene, sier han til Sørnett, før han utdyper.

– Innad i klubben har vi riktig fokus, men omgivelsene rundt har et annet fokus. Det handler om måten spørsmål stilles på. Du kan si man får jobbe mer i fred og ro, fortsetter han.

Bør vinne

Søndag ettermiddag venter Sarpsborg 08 på eget kunstgress på Sør Arena. Den gode trenden har ført Start opp på en tiendeplass og ut av den mest truende nedrykksstriden.

– Jeg håper vi med seier over Sarpsborg kan fjerne tvilen. Dette er den første matchballen, og Sarpsborg er et lag vi bør slå. Jeg forventer en utrolig innsats av alle, sier den forhenværende Brann-treneren.

Det betyr ikke at han forventer noen enkel kamp mot østfoldslaget.

– Det kommer til å bli tøft, og vi tar denne kampen på lik linje med alle andre kamper. Sarpsborg er et bra lag som kjemper for sin eksistens, sier han.

Vikstøl tilbake

Rolf Daniel Vikstøl, som sto over forrige kamp mot Tromsø med gule kort, gleder seg også over å være tilbake.

– Det var grusomt å se kampen på fjernsynet, forteller han.

Han fikk se lagkameratene slå Tromsø 3-2 og vinne på Alfheim for første gang på 18 år. Han forventer ingen enkel jobb når tabelljumboen kommer på besøk.

– Det kommer til å bli en tøff kamp. De har vært gode de siste kampene, men vi skal ta tre poeng, sier han.

Med den solide poengfangsten de siste ukene, nærmer lagets målsetting seg.

– Nå går vi for å nå målet for sesongen. Klarer vi åttendeplassen har det vært en god sesong, men vi trenger et par seire til, mener han.

Glenn Andersen måtte gå av onsdagens trening med en vond lysk. Han er usikker til Sarpsborg-kampen. En mulighet til være å flytte Amin Nouri over fra venstrebacken. Han vikarierte for Vikstøl i kampen mot Tromsø. I tillegg er Espen Børufsen ute med karantene.