Sørnett

Nå blir det strålende vær

Søndag var det mange folk ute på Tresse. Og det er bare å snøre skøytene og fylle termosen med kakao igjen. Denne uken blir det fantastisk vær. Foto: Mats Myredal Thorsen

Søndag var det mange folk ute på Tresse. Og det er bare å snøre skøytene og fylle termosen med kakao igjen. Denne uken blir det fantastisk vær. Foto: Mats Myredal Thorsen

Kle dere godt og kom dere ut. Det er meteorologens oppfordring til Kristiansandsfolket.

Publisert:

For denne uken blir det pent vær, men temperaturene blir kjølige. Det gjør at snøen som ligger skal holde seg ut uken, så det blir fine muligheter for å nyte vinteren denne uken.

- Det høres ut som en god idé å komme seg ut, men det blir kjølig så man får kle seg litt godt. Temperaturen blir litt varmere på dagtid, og det kan bli plussgrader i korte perioder. Ellers vil vinden komme med nordlig bris, men bare svak, sier vakthavende meteorolog Aurora Stenmark hos meteorologisk institutt.

Solen skal vise seg mer og mer utover mandag. Mens tirsdag og onsdag blir det sol i full blomstring.

- Det ser ut som det blir veldig fine dager i Kristiansand fremover, fastslår Stenmark.

Meteorologisk institutt melder på sine nettsider at langtidsvarselet ser like bra ut. Ut hele uken er det meldt strålende solvær, men det blir kaldere. På nattetid kan det bli ned mot åtte-ni minusgrader, men på dagtid vil minusgradene oppføre seg beskjedent.

Utfra de siste målingene til meteorologisk institutt var Kjevik Norges varmeste plass i går, søndag. Kjeviks 3,6 grader var det bare Kråkenes Fyr i Sogn og Fjordane som kunne sammenligne seg med.

Lengst nord i Agder-fylkene er temperaturen av en helt annen verden. Der opplever Hovden ned mot tjue minusgrader på nattetid og stabilt langt over ti minusgrader mens solen er oppe.