Sørnett

Nærbutikken har vært stengt i ett år: Nå er åpningsdatoen klar

Aron David er misfornøyd med at nærbutikken fortsatt er stengt et halvt år etter at han flyttet hit. Foto: Viktor Sødal

Aron David er misfornøyd med at nærbutikken fortsatt er stengt et halvt år etter at han flyttet hit. Foto: Viktor Sødal

Butikken skulle vært gjenåpnet forrige sommer og butikken er fortsatt flere måneder fra åpning, regionsdirektøren i Coop synes prosessen har tatt irriterende lang tid.

Publisert:

–Det er ganske irriterende, for da vi kom hit på visning så fikk vi vite at det var en Coop-butikk her og at UIA var i nærheten. Det var egentlig ganske perfekt, men da vi kom hit så var butikken brent ned, forteller Aron David som er nabo til butikken og førsteårsstudent på UIA.

[img241237_2LM]

Nå kan regiondirektøren i Coop Kay Arne Nedrejord bekrefte at det har blitt satt en åpningsdato, den 27. april.


–Håndverkerne holder fortsatt på med å renovere lokalene og planen er at vi skal overta lokalet, klart til innredning, den 11. april, forteller Nedrejord og legger til at de trenger noen uker på å innrede butikken.


Kundene som blir berørt
Det er i dag ett år siden butikken måtte stenge på grunn av brannen, og den første planen var å gjenåpne butikken til studiestart. Da rivningsarbeidet ikke var fullført til den opprinnelige fristen ble gjenåpning flyttet til jul samme år, denne frister har heller ikke blitt overholdt.


–Vi har ikke herredømme over det, for det er forsikringsselskapene som drar oppussing og renoveringsjobben, sier Nedrejord.


Butikken har tidligere vært den mest lønnsomme butikken i Agder målt ut ifra antall kvadratmeter, ifølge Fædrelandsvennen.


–Økonomisk er vi dekket gjennom en avbruddsforsikring, så det kjipe er jo for våre kunder som ikke har lokalbutikken sin, sier Nedrejord.

[img241237_3LM]

Trine Buvik Frøysaa kommer gående forbi butikken på vei til Sødal, hun forteller at butikken er savnet og at det derfor blir mer handling med bil fremfor på nærbutikken.


–Den har vært stengt altfor lenge og vi snakket akkurat om at vi savner en nærbutikk, sier Frøysaa og hun mener det er litt for lenge til butikken åpner igjen i april.


Nye flater
Etter at det ble besluttet at bygget skulle bevares fremfor å rives, så har forsikringsselskapet jobbet med renoveringen og Nedrejord opplyser om at butikken blir gjenkjennelig.


–Det er begrenset hvor mange endringer vi kan gjøre. Det blir naturligvis en god del oppgraderinger, for det var en god del utstyr som må byttes på grunn av brannen, da det var sterk røyklukt og vannskader i noe av utstyret. Det blir også en god del gjenbruk av det utstyret som bare kunne vaskes og settes i stand igjen. Det er røyklukten som har vært det største problemet.