Sørnett

Nesten alle barnehagene markerte samenes nasjonaldag

VESLEFRIKK BARNEHAGE: Barna ved Veslefrikk barnehage feiret samenes nasjonaldag. FOTO: minbarnehage.no/veslefrikkbhg

VESLEFRIKK BARNEHAGE: Barna ved Veslefrikk barnehage feiret samenes nasjonaldag. FOTO: minbarnehage.no/veslefrikkbhg

Er du barnehagebarn i Kristiansand, er det stor sjanse for at du feiret samenes nasjonaldag i går. Den 6. februar er samenes nasjonaldag, 25 av 27 kommunale barnehager markerte dette med forskjellige aktiviteter.

Publisert:

Veslefrikk barnehage var en av barnehagene som markerte samenes nasjonaldag. Dette ble feiret på forskjellige måter. - Barna fikk servert joikakaker, de lærte også om kulturene til samene. Vi hadde samedrakter og barna tegnet sameflagget, sier styrer Bjørg Askland.

Nesten alle markerte
Sørnett har undersøkt alle 27 de kommunale barnehagene i Kristiansand. 25 av 27 feiret samenes nasjonaldag. Linerla, Roligheden gård, Ravnedalen og Odderøya barnehage var noen av de som markerte med tur, lek i lavo, tegning av flagg og reinsdyrkjøtt på menyen.

Flere barnehager har servert skavet reinsdyrkjøtt og joikakaker, i samtaler med barnehagene kom det frem at enkelte har slitt med å få tak i reinsdyrkjøtt grunnet stor etterspørsel i butikkene. Mange velger altså å markere samenes nasjonaldag.

[img174969_2RM]

Tradisjon
Dette er ikke første året barnehagene velger å markere denne dagen. For flere av barnehagene er dette en tradisjon.

- Vi har som tradisjon å markere samenes nasjonaldag. Gjerne med besøk av en same som kan vise frem drakt og flagg. Vi ønsker at barna skal bli kjent med den samiske kulturen og at det samiske folket tilhører vår urbefolkning, forteller styrer i Linerla Barnehage, Janne I. Eikaas