Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Foto: Inga Gaustad
Nils Nilsen fra Demokratene etterlyser et kommunikasjonsplattform som innbyggerne har mulighet til å diskutere seg imellom på. Han mener at man burde legge ut den politiske agendaen til diskusjon.
Sandra Jøranli
Publisert: 31.01.2020 kl 14:27
29.januar var årets første bystyre møte. Nils Nilsen la frem en interpellasjon om mangelen på en kommunikasjonsplattform for alle, hvor det kan diskuteres politiske saker.
Han forteller videre at kommunikasjonsplattformen gjerne kunne vært en nettside men kombinert med et sosiale medieplattform, som for eksempel Facebook. Per i dag tror han at Facebook er det enkleste og mest attraktivt for brukeren, men det vil ikke si at det er det beste fordi det finnes utrolig mange rare begrensninger til Facebook som gjør at dette kan være vanskelig.
Nils Nilsen er kjent for å være en av bidragsyterne i Sørlandsnyhetene, og har fått kritikk for måten han selv omtaler andre på, blant andre fra Hans-Christian Vadset, Haagen Poppe og Eirik Furuseth.
Venstres Ivar Bergundhaugen kritiserer Nilsen for å bruke mange ord, men at det har lite innhold. Han er også kritisk til at Nilsen prøver å fremme flere saker gjennom en og samme interpellasjon.
Nilsen forteller videre at berøringsangsten som salen har kan skyldes i hovedsak at det er knyttet til hans eget navn Nils Nilsen.
- Noen vil gjerne forsøke å stigmatisere meg på den måten at jeg er ensbetydende med sørlandsnyhetene, det er jo ikke korrekt men kanskje er det mye av uviljen som starter der.
Nilsen mener at kommunen har ansvar for å få en diskusjon og et debattfelt som er ryddig, noe han opplever at verken Fædrelandsvennen eller Sørlandsnyhetene ikke klarer. Ordføreren svarer at han er uenig i dette. Han konkluderer med at det ikke er tiden for å slå fast at kommunen skal ta på seg oppgaven med å etablere en kommunikasjonsplattform.
Nilsen tror at om det var ordføreren som selv foreslo dette så hadde forslaget gått igjennom.
Men skal man ha muligheten til å være anonym?
Nilsen forteller at sånn som omkostningen er å være offentlig i Kristiansand, så mener han at man burde ha muligheten til å være anonym. Men om man hadde fått en kultur hvor man kunne ha politisk ukorrekte meninger eller utfordre det som er mainstream, og at det ikke var så farlig å stå alene burde alt vært offentlig.
- Jeg forstår svært godt alle de som på grunn av den ukulturen vi har i byen, ikke våger å ytre seg offentlig. Jeg har sittet med mye innsikt i dette her, og kan se veldig tydelig at hvis det er en svært kontroversiell sak så er det svært mange lesere men nesten ingen kommentarer.
[img202814_2RM]
Samtidig er Nilsen enig i at det er veldig dumt å ikke ta konsekvensene for det man skriver, og at det er baksiden ved å kunne skrive anonymt.
- Men det er en kultur som er skapt av en rådene makt og ikke meg.
Ordføreren svarer at han vet at interpellanten selv har erfaring med kommunikasjonsplattformer, og at bystyret er kjent med det som kan oppstå med innhold og kommentarer på sosiale medier, nettaviser og andre plattformer. De har særlig vært vitne til hva som skjer når man er anonyme.
Han vil at de i den nye kommunen skal være åpne. Det skal være lett å finne ut av kommunens aktivitet, og de skal bidre til en dialog mellom innbyggerne og mellom kommunen og innbyggerne.
Svaret på interpellasjonen ble et foreløpig nei.
JEJUNE med rykende fersk debutskive: