Sørnett

Nina (18) fra Kristiansand vant bokse-NM

NORGESMESTER: Nina Bjørnaraa ble norgesmester 75-kilosklassen under NM i Trondheim i helga som var. Foto: AIK Lund

NORGESMESTER: Nina Bjørnaraa ble norgesmester 75-kilosklassen under NM i Trondheim i helga som var. Foto: AIK Lund

Planen var å stille i 69-kilosklassen. Men på tross av mangel på motstandere slo 18-åringen Nina Bjørnaraa fra Krisitiansand godt fra seg, og tok like godt tittelen i 75 kilos klassen under NM i Trondheim.

Publisert:

- Det var veldig deilig å vinne, smiler den nybakte junior-norgesmesteren i boksing. Norgesmesterskapet ble holdt i Trondheim i helga som var, og dit reiste Bjørnaraa på fredag for å delta på innveiingen i forkant av mesterskapet. Hun var meldt inn i 69-kilosklassen, selvom hun til vanlig veier rundt 64 kilo. Men da det var hennes tur for å veies inn, viste vekta 61 kilo. Motstanderen hennes veide 73 kilo under innveiing og fikk beskjed om å gå ned til 69 kilo, hvis ikke fikk hun ikke lov til å bokse i denne vektklassen. Egentlig var det tre som var påmeldt i 69-kilosklassen, men den tredje motstanderen stilte ikke. Derfor gikk Bjørnaraa rett til finalekamp. Selv om motstanderen klarte å gå ned to kilo til kampdagen, ble det finalekamp i 75-kilosklassen for jentene.

- Jeg følte at finalen gikk veldig greit. I begynnelsen av kampen merka jeg fort at motstanderen var mye tyngre enn meg, så jeg visste at jeg måtte passe meg for de harde slagene hennes. Hun kjørte veldig på den første runden, forteller 18-åringen. Hun og motstanderen skilte ti kilo da de møttes i finalen på søndag.

- Når hun var så mye tyngre enn meg, merka jeg at hun var mye tregere. Så jeg fikk god kontroll over henne de to siste rundene og sanket mye poeng på de, sier Bjørneraa. Hun var overlegent 13-3 og kunne si seg fornøyd med tittelen som junior-norgesmester i 75-kilosklassen.

- Det var gøy at jeg vant i en vektklasse som var så mye over min egen vekt, og når motstanderen var såpass mye større enn meg, smiler en fornøyd junior-norgesmester.

Til daglig går Nina tredje året på allmenn påbygg på Kvadratuen videregående skole. Hun har ingen konkrete planer for neste år, men har et klart ønske om å komme inn på kystjegerlinja i militæret.

- Det er ingen jenter som har kommet inn der før. Jeg har vært på sesjon og sendt inn egen søknad, som må til for å komme inn, forteller Bjørnaraa. Hun har ennå ikke hørt noe fra militæret angående søknaden.