Sørnett

Norges første innendørs klatrepark på Odderøya – Håper å inspirere ungdommen.

Arne Paulsen, Leder i Menko AS

Arne Paulsen, Leder i Menko AS

På Odderøya skal det, etter litt om og men, bygges Norges første innendørs aktivitetspark.

Publisert:

Denne tomten på Odderøya blir snart til Norges første innendørs klatre- og aktivitetspark. Menko AS som er initiativtakere håper dette vil inspirere unge.

- Vi har lenge jobbet for å få på plass Norges første innendørs klatrepark. Vi har bare utendørs klatreparker i Norge. I Europa har de det, men ikke i Norge. Vi tenkte at med utgangspunkt i norsk vær så må vi få til en innendørs park, sier Arne Paulsen i Menko AS, som er de som skal finansiere prosjektet.

Han sier videre at planen var egentlig å kjøpe gamle Kristiansand teater, hvor de gikk sammen med blant annet investor Kurt Mosvold om å kjøpe det.

– Vi la inn det høyeste budet, men så kom det nytt kommunestyre og nye politikere, og de ville ikke selge, men beholde det, i den forstand at de ga det til KNAS (Kristiansand næringsselskap, red.amn).

 

Men ordføreren hadde tro på prosjektet og ville gjerne bygge det, men det måtte bli på et annet sted. Han ble tatt på ordet og etter et møte med ordfører Harald Furre og rådmann ble søk etter et nytt sted å legge klatreparken satt i gang. To områder på Odderøya ble pekt ut. Den ene plassen gikk ikke, så etter å ha forhørt seg med museet og naboer ble det området som er vist på bildet ovenfor valgt ut.

 

-Og når vi da fikk muligheten til å bygge det her, så blir det kostnader, og det var en utfordring å skaffe de forteller Paulsen.

Det var en rekke interesserte investorer som var ute etter å investere i prosjektet.  Paulsen ramser opp en del navn og forteller litt om hva de har investert i før.

-Det er personer som eier store selskaper, som er godt kjent i regionen.

En av investorene er Kurt Mosvold i Mosvold & co AS, som er en av de største eiendomsinvestorene i Kristiansand. En annen er Endre Glastad. Han eier mye forskjellig og går inn og investerer i masse forskjellig. Og sist så har vi Knut Viggo Frøysaa, og han er en investor som har eid over 50 skobutikker. Nå er alle de og da satt han med mye penger og lite å gjøre, derfor begynte han å investere. Alle disse ønsker å gjøre noe for byen, som ekte by-patrioter, og dette synes kunne være bra for byen og for turistene. Det er ingen bistand fra det offentlige, og vi leier tomten av kommunen. Det er Menko som kommer til å drive det.

Men hvilken målgruppe håper Paulsen på å fenge mest?

-Vi har sagt 2-70. Det er en park som skal være for alle, men om jeg skal si en spesifikk målgruppe så er det ungdommen, 12-18 sånn omtrent. Vi kommer kanskje til å være mellom 30-60 ansatte, og alle de må læres opp, men Menko, som har jobbet med leder og teamutvikling, vil bruke dette i klatreparken.

Det er ment å skulle være et tilbud til de utendørs klatreanleggene som blir vanskelige å bruke store deler av året på grunn av været. Inne i parken blir det 17-18 grader hele året. Vi håper å inspirere ungdommer til å komme seg i aktivitet, for vi ser en stadig voksende trend blant ungdom at de sitter mye foran skjermen. Det er viktigere å være i aktivitet, og det at dette er innendørs gjør at folk vil komme. En annen ting vi ønsker er at det skal være masse forskjellige opplevelser som gjør at man ikke bare tenker trening og fysikk, men har lyst til å være der fordi det skjer noe, avslutter Paulsen.

Parken vil være mer enn aktivitetspark, ikke bare klatring, men også blant annet en nettpark, noe ala trampoline, som de også skal ha, og forskjellige hinderløyper både på bakkenivå og i lufta. Det blir masse forskjellige aktiviteter som skal treffe alle målgrupper.