Sørnett

Ny stopper presentert

NYERVERVELSE: Bismark Acosta Evans blir trolig Starts siste signering av en etablert seniorspiller før sesongen starter. Her får han drakt nummer 15 av Starts mediesjef Roy Emmanuelsen. (Foto: Ole Henrik Hansen)

NYERVERVELSE: Bismark Acosta Evans blir trolig Starts siste signering av en etablert seniorspiller før sesongen starter. Her får han drakt nummer 15 av Starts mediesjef Roy Emmanuelsen. (Foto: Ole Henrik Hansen)

Bismark Acosta Evans har signert en treårskontrakt med Start.

Publisert:

Fredag kveld kom nyheten om at Start hadde signert den costaricanske landslagsspilleren Bismark Acosta Evans fra Belén Siglo. Mandag gjennomgikk 26-åringen den medisinske testen på Sør Arena, etter å ha landet på Kjevik Lufthavn lørdag ettermiddag. Mannen med fem landskamper har signert en kontrakt på tre år. Start kunne også bekrefte at det var klubbens førstevalg når det skulle hentes inn en ny midtstopper.

Lovord

Det var Start-trener Mons Ivar Mjeldes høyre hånd, Robert Hauge, som oppdaget Acosta. I utgangspunktet var han i landet for å finsikte spissen Alejandro Castro, som allerede er klar for klubben. Derfor var det naturligvis Hauge som fikk æren av å beskrive Starts nyeste spiller.

- Det er en rask midtstopper som er duellsterk og god med ballen. I tillegg er han en leder og har vært kaptein for klubblaget hjemme på Costa Rica. Han er rolig og har autoritet, forteller Hauge på mandagens pressekonferanse.

Mjelde er naturligvis også fornøyd med å ha en utfordrer til Jesper Mathisen og Glenn Andersen på plass.

- Vi måtte forsterke, og nå har en etter en kommet på plass. Det er vi veldig fornøyd med. Vi hadde bare fem mann i det bakerste leddet. Det er for tynt, derfor var det førsteprioritert å få inn en ny midtstopper. Vi så ham første gang 8.november og skjønte at det var denne typen vi var på utkikk etter, sier den tidligere Brann-treneren, som også legger til at Acosta har blitt tatt godt i mot av sine nye lagkamerater.

Ambisiøs

[img78742_2RM]

Bismark Acosta Evans snakker verken norsk eller engelsk, men Start hadde hentet inn den spansktalende Alain Delgado fra egne rekker som tolk.

- Jeg er veldig glad for å ha kommet hit. Jeg håper å vinne serien med Start i år og ønsker gjøre det best mulig, sier nyervervelsen, som kommer til å spille i nummer 15 og navnet "ACOSTA" bakpå Start-trøya.

Mons Ivar Mjelde har tidligere i vinter hentet inn nevnte Alejandro Castro fra costaricansk fotball. Osterøymannen ser det som positivt at det er flere fra samme land i klubben som tidligere hadde den nåværende FC København-stjernen Cristian Bolaños i stallen.

- Det vil være deilig for ham at det er en landsmann i klubben. Det vil hjelpe ham til å bli enda mer motivert. Vi ser også at costaricanere gjør det bra i Tippeligaen. I Aalesund har spesielt (Michael) Barrantes vist seg som en klassespiller. De ser på en overgang til norsk fotball som et steg nærmere fotballdrømmen, sier han.

Debut

Spilleren selv fikk også beskjed om å beskrive seg selv.

- Jeg er først og fremst en god person. Som spiller er jeg aggressiv, sterk, god på hodet og flink til å ta kontrollen i det bakre leddet, skryter Acosta av seg selv, før Mjelde legger til at de vil viste klipp fra fjorårets sesong for å vise Acosta hvordan laget ønsker å spille.

Mjelde kunne også bekrefte at Acosta kommer til å spille fredagens treningskamp mot Bryne i Sørlandshallen. Han hadde sin første trening mandag formiddag, men det er bare fem dager siden han spilte kamp hjemme i Costa Rica.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand