Sørnett

Nye voksne hele tiden

Illustrasjonsbilde. Foto: Hanne Elin Kvitvær

Illustrasjonsbilde. Foto: Hanne Elin Kvitvær

Barna i Møllestua barnehage har vært nødt til å forholde seg til stadig nye voksne personer gjennom pandemien. Det har de taklet bra, mener enhetsleder June Solvik.

Publisert:

Barnehager i Kristiansand opplever stort sykefravær. Møllestua barnehage har totalt 30 ansatte, og i dag er 20 prosent sykemeldt. Enhetsleder June Solvik forklarer at på det verste var over 50 prosent av de ansatte sykemeldt.

- I dag har barnehagen fem vikarer på jobb, forklarer Solvik.

De siste to årene har det vært mange vikarer til stede på grunn av pandemien. Barna har vært nødt til å forholde seg til stadig nye voksne. Dermed «mister» de sin faste barnehageansatte.

- Det har ikke påvirket barna så mye, mener Solvik. Hun forklarer at barna er nesten har blitt vant med at ansatte kommer og går.

Reduserte åpningstider

En av de andre utfordringene barnehagen har er de reduserte åpningstidene. På grunn av mangel på ansatte kan ikke barnehagen ha så lenge åpent.

- Dette er utfordrende for foreldrene som må balansere jobb og barnehage. Men de har vært forståelsesfulle for situasjonen.

Solvik sier hun skulle ønske at de hadde nok folk til å drive barnehagen som normalt, men at det ikke har vært mulig med det trøkket som har vært.

Høye sykefravær

[img229456_2RM]

Kristin Eidet Robstad, direktør for utdannings- og barnevernsavdelingen, melder at i desember ble de målt høye sykefravær.

Av de 800 barnehageansatte i Kristiansand kommune var 14,8 prosent sykemeldt. Barneskoler har 2400 ansatte og der var det 10,5 prosent sykemeldt.

Kommunen får inn statistikken om fravær fra barnehager og barneskoler en gang i måneden. Tallene for januar er enda ikke tilgjengelig.