Sørnett

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – Konkurranse i middelmådighet

Paul Rudd som Scott Lang/Ant-Man og Kathryn Newton som Cassandra "Cassie" Lang i Marvel Studios' ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA. Foto: Marvel Studios. © 2022 MARVEL.

Paul Rudd som Scott Lang/Ant-Man og Kathryn Newton som Cassandra "Cassie" Lang i Marvel Studios' ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA. Foto: Marvel Studios. © 2022 MARVEL.

"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" er den første filmen som starter Marvel Cinematic Universe-fase 5, og dette har skapt store forventninger til filmen. Handlingen bygger videre på de to forrige "Ant-Man"-filmene. Mange fans av serien vil kjenne mye igjen fra tidligere i serien. På samme tid oppleves det hele ganske lite nyskapende og uengasjert.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2024 kl 16:37

Takket være en mystisk innretning som Scotts 16år gamle datter har jobbet på, blir hele familien hans sugd inn i den utrolige «Quantumrealm», som faktisk er et helt eget univers. Her oppleves det hele som mye tapt potensiale. Hvorfor ser det ut som hvilken som helst rom sci-fi film. De kunne utnyttet bedre det orginale konseptet. Hele kvanteriket skal være et sted inni molekylene mellom atomene, men det ser mer ut som en blanding av Avatar og Star wars. Det finnes mange rare folk og vesener. Viktigst av alle er filmens skurk «Kang the Conqueror» (spilt av Jonathan Majors).

[img243889_2LF]

Filmen holder spenningen oppe gjennom de to timene den varer takket være historien. Det er likevel mye dialog som oppleves overflødig. Det er vanskelig å se at denne filmen drar hele filmuniverset i noen særlig ny og spennende retning. Paul Rodd som Ant-man gjør en bra jobb. Det samme kan sies om Jonathan Majors som spiller Kang hovedskurken i filmen.

[img243889_3LF]

Visuelt kneler filmen dersom man sammenligner andre sci-fi blockbustere fra de siste årene, fantasifullt og fantastisk ja, men likevel tomt og sjelløst. Alt i alt underholder "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" på en grei måte, og dersom man er fan av serien og ønsker å få med seg hvor historien går videre er denne viktig i en større sammenheng. Det er all grunn til å tro at denne filmen vil tiltrekke seg og glede mange fans av Marvel-universet og de vil få en helt grei film opplevelse.

Terningkast: 3