Sørnett

Avlyser all utveksling til høsten

Foto: Nikolay Georgiev, Pixabay

Foto: Nikolay Georgiev, Pixabay

Først avlyste NTNU all ordinær utveksling for høsten 2020 i land utenfor Europa, nå avlyser universitetet også all utveksling i Europa.

Publisert:

All studentutveksling for høsten 2020 er avlyst skriver NTNU på sine nettsider. Avgjørelsen er tatt med tanke på ansvaret NTNU har for sine utvekslingsstudenter.

På nettsiden til NTNU står det videre at utveksling til Europa høsten 2020 avlyses også for å sikre forutsigbarhet og trygghet for NTNUs studenter. Flere av universitetene som samarbeider med NTNU har varslet at de bare vil ha digital undervisning til høsten 2020, noe som gjør det vanskelig å forutse hvordan studietilbudet for utvekslingsstudentene vil bli. Flere andre norske studiesteder har også valgt å avlyse utveksling til høsten 2020.

Universitetet i Oslo skriver på sine nettsider at deres partneruniversiteter i Europa og resten av verden har annonsert at de ikke kommer til å ta i mot utvekslingsstudenter fra instutisjoner i andre land.

Norges arktiske universitet har også valgt å avlyse all utveksling, både i Europa og resten av verden siden usikkerheten rundt coronapandemien gjør det utrygt å gjennomføre studentutveksling høsten 2020. Eit skriver videre på sine nettsider at det også er stor usikkerhet knyttet til nye smittebølger og hvilke reiserestriksjoner og smittebegrensene tiltak andre land kommer til å ha framover, og hvordan dette vil påvirke undervisningen og studiehverdagen til høsten.