Sørnett

- Dette stedet har en sjel, og det har maten òg

Her er ingrediensane til dagens forrett, sommerruller
 Foto: Jakob Ulvund

Her er ingrediensane til dagens forrett, sommerruller Foto: Jakob Ulvund

Lyden av ivrige deltakarar overdøver musikken i bakgrunnen, mens alle sammen ventar på at kveldens begivenhet skal starte. Vi er på kokkekurs i Spiren Kafè. Her er alle rettar veganske, og fokuset for kvelden er asiatiske favorittar.

Publisert:

Her er ingrediensane til dagens forrett, sommerruller
 Foto: Jakob Ulvund

Her er ingrediensane til dagens forrett, sommerruller Foto: Jakob Ulvund

Deltakarane er alle svært positivt innstilt til vegansk mat, sjølv om ingen av dei teknisk sett er veganarar.

- Kona mi er glad i å lage mat, og eg er glad i å ete den, så vi komplementerer hverandre svært godt, forteller Tore Fossheim.

Fossheim er ein av deltagarane på kurset, og saman med kona si Heidit er dei begge svært entusiastiske til matlagingskurset.

Han legger til at han er positiv til veganske rettar.

Tore Fossheim, fornøgd med eigne matlagingsferdigheter
 Foto: Jakob Ulvund

Tore Fossheim, fornøgd med eigne matlagingsferdigheter Foto: Jakob Ulvund

- Eg er ikke veganer selv, og har ikke tenkt å bli det, men eg er alltid åpen for å prøve noe nytt.

Kona Heidit legger til noe interessant etterpå.

- Vi har av og til fleire venner på besøk, og nokon av dei er vegetarianere og veganere. Vi lager jo vanligvis mat til gjestene våre, men for dei har eg ikke visst kva og korlies eg skal lage mat til dei. So no åpner det seg nåkre nye muligheter.

Anne Marie Pine har vært på Spiren på liknande arrangement før, og kom tilbake hovedsakelig fordi hun synes det var så hyggeleg.

- Mi erfaring er at du møter mange hyggelige mennesker og får mange gode samtaler på slike arrangement.

Camilla Nygård
 Foto: Jakob Ulvund

Camilla Nygård Foto: Jakob Ulvund

Camilla Nygård er hovedeigaren av Spiren, og seier at det i tillegg til å være gøy for seg sjølv, også er svært koselig og gøy å møte gjestar og å vise fram restauranten.

- Først og fremst arrangerer vi slike arrangement fordi eg synes det er veldig gøy sjølv, forteller Camilla Nygård.

Ho fortel at ho også gjerne vil vise at plantebasert mat er kjempegod. Det kjem dessverre ikkje born til desse arrangementa, men dette er noko Nygård gjerne vil gjere noko med, fortel ho.

- Eg vil gjerne lage kurs ute i hagen her om sommeren der hele familien kan komme saman og lære å lage mat av vanlige matvarer alle kan dyrke i sin egen hage.

Nygård har valgt å ha et fokus på dette med rene og bærekraftige matvarer.

Ein av kokkane i Spiren er Jovelyn A. Sumampong. Her lagar ho ei spesiell type lefse
 Foto: Jakob Ulvund

Ein av kokkane i Spiren er Jovelyn A. Sumampong. Her lagar ho ei spesiell type lefse Foto: Jakob Ulvund

- Vi har mye fokus på rene råvarer, og det å bruke råvarer som kommer direkte fra naturen. Alt av kaker og slikt, det lager vi fra bunnen av her. Men det er noen råvarer vi rett og slett ikke har kapasitet til å produsere selv. For eksempel burgeren lagde vi før selv. Nå selger vi så mye av det at vi ville trengt et kjøkken til om vi skulle fortsatt med det.