Sørnett

Endelig tilbake i dansesalen

Dansere ved Ulstein kulturskole. Foto: Irmelin Dalbakken

Dansere ved Ulstein kulturskole. Foto: Irmelin Dalbakken

«Å komme tilbake var helt fantastisk», forteller Ina Mari Johansen.

Publisert:

Tirsdag 19.mai fikk danseelevene ved Ulstein kulturskule endelig komme tilbake til dansestudioet, noe Ina Mari Johansen (21) er svært glad for.

Ina Mari Johansen danser til vanlig klassisk ballett ved Ulstein kulturskole, men på grunn av regjeringens tiltak for å forhindre spredningen av koronaviruset, Covid-19, har hun og de andre danseelevene ved kulturskolen vært nødt til å ha ballettimene sine over Google meets de siste to månedene.

[img209607_2RM]

- Det har vært utfordrende å ballettimer over videochat. Når man danser ballett er en avhengig av å ha god plass rundt seg, men det er ikke så lett når en må danse hjemme i stua med mange møbler i veien, forteller Ina Mari Johansen.

Hun forteller videre at de kun fikk se danselæreren, og ikke seg selv eller de andre elevene, noe som har vært veldig rart og uvant. Men hun er veldig glad for at kulturskolen klarte og finne en alternativ løsning slik at de fikk ha dansetimer selv om skolen var stengt.

- Det var veldig godt å få komme tilbake til dansesalen og få se alle igjen, selv om vi ikke fikk klemme hverandre og måtte holde én meter avstand.

Fasteplasser

- Jeg er veldig glad for at vi fikk åpne skolen igjen og starte opp med ballettimer igjen, selv må følge statens retningslinjer, forteller danselærer Penny.

Hun forteller at for å passe på at elevene holder avstand så har de fått tildelt hver sin faste plass både på dansegulvet og ved ballettbarren. Gulvet og barren blir også vasket mellom hver ballettime, og alle må sprite seg før de får komme inn i dansesalen.