Sørnett

Interpellasjon ble bom debatt

Kristiansand rådhus
 Foto: Andreas Torp

Kristiansand rådhus Foto: Andreas Torp

Under bystyre i går ble en interpellasjon om hvor viktig det er med rett informasjon fra ordførerkontor, endte opp i forvirring og debatt om bompenger

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2023 kl 14:50

Da Christian Eikeland fra Folkets parti tok talerstolen under bystyret kom han med en interpellasjon om at informasjon fra ordførers kontor skal være riktig. Saken gjaldt informasjon om hevingen av bompengene i Kristiansand.

Eikeland lurer på hvordan man kan gi ut informasjon om at det heves med 1kr og 40 øre, men i realitet er tallet på 6kr og 40 øre og mener at det ikke er gitt tilstrekkelig med informasjon og riktig informasjon. Eikeland reagerer også på at bompengene kan øke med Gartnerløkka utbygningen, og ønsker at ordfører informerer om det tilbudet.

Ordfører Jan Oddvar Skisland forklarer at prosjektet ikke er klart fra statens vegvesenet og har ikke noen ytterlige informasjon om prosjektet, han forsetter med at prosjektet ikke blir klart før etter sommeren.

Flere forsto ikke

Da ordføreren var ferdig på talerstolen var det flere som ikke forsto. Svein Knudsen fra Pensjonist partiet klarte ikke å henge med, og spurte heller om han syntes den nye bompenge pakka er en bra ting. Alf Albert fa Kleppelista forsto heller ikke, men han mente at 50 000 kr per innbygger over 15 år er for mye.

Nils Nilsen fra Sørlandspartiet refererte til noe ordføreren har sagt i Fedrelandsvennen der han sier at Arbeiderpartiet skulle avlyse all økning av bompenger, og mener at staten skulle betale 80% av kostnadene når det gjelder nye prosjekter.

Kenneth Mørk fra Ap tok også taller stolen og forsvarte ordfører. Han mener at dette ikke er en sak om bompenger, men om informasjonen fra ordførerkontor er rett eller klart og mener at medlemmer av bystyret må kunne respektere det saken handler om enn å skli ut.

- Grunne til at slike saker sklir ut er fordi det ikke har vært en god nok debatt rundt det, avslutter Nilsen

Podiet i Bystyresalen
 Foto: Andreas Torp

Podiet i Bystyresalen Foto: Andreas Torp

Burde ikke vært en interpellasjon

- Ordførerkontor skal selvfølgelig gi ut riktig informasjon til innbyggerne, og det gjelder også medlemmer av bystyret , sier Skisland. Han mener at når medlemmer av bystyre mener at det er utgitt feil informasjon, at de heller tar kontakt med kontoret selv enn igjennom en interpellasjon.

Eikeland avslutter med å si at han fikk svar på det han lurte på og takker ordfører for det.