Sørnett

Kan ikke lese på biblioteket

KJEDELIG: Studentene syns det er kjedelig at de må finne andre steder å lese, når biblioteket holder stengt. FOTO: Stine Elise Jølsett

KJEDELIG: Studentene syns det er kjedelig at de må finne andre steder å lese, når biblioteket holder stengt. FOTO: Stine Elise Jølsett

Folkebibliotek stenger grunnet streiken i kommunesektoren. Dette går utover studentenes eksamenslesing.

Publisert:

Susann Tellefsen (20) og Gullale Palani (20) er to av mange studenter som velger å lese til eksamen på biblioteket i Kvadraturen. I streikeperioden blir de nødt til å lese andre steder enn lesesalen, som de liker så godt å lese på.

- Streiken kommer jo til å påvirke oss i den grad at vi ikke kan lese på biblioteket, og det er ganske kjipt, siden jeg ikke klarer å lese hjemme, forteller Palani.

Studentene velger å ikke lese på Universitetet grunnet støy og liten plass. De blir derfor tvungen til å finne andre steder å lese i eksamenstiden.

- Jeg liker best å lese på biblioteket, siden man ikke blir forstyrret av andre ting. Hjemme blir man for eksempel fristet til å se på TV, sier Tellefsen.

Studentene håper at streiken varer kort, slik at de kan dra på biblioteket for å lese.

Anne Synnøve Svensson, førstesekretær ved Kristiansand Folkebibliotek opplyser om at biblioteket kommer til å operere med

[img67406_2RM]

redusert tjeneste de dagene biblioteket holdes åpent.

- Noen dager kommer biblioteket til å bli nødt til å stenge, i tillegg til at det hver dag blir redusert tjeneste, forteller Svensson.

Førstesekretæren håper streiken blir kortvarig og at det snart blir en enighet, slik at biblioteket kan være åpent til de vanlige åpningstidene.

Svensson forteller videre at studentene som er midt oppi eksamenstiden blir nødt til å finne andre steder å lese.

- Biblioteket holdes jo stengt, så da blir det til at studentene må finne andre steder å lese. Men de dagene biblioteket er åpent, kan de gå på lesesalen, forteller førstesekretæren.