Sørnett

Fortellinger forkledd som sanger

Joe Vickers og publikum storkoste seg på Østsia.

Joe Vickers og publikum storkoste seg på Østsia.

Joe Vickers er for tiden på sin første Europa-turne. Tirsdag imponerte han publikum på Østsia med sin unike fortellerevne.

Publisert:

Canadieren spilte to konserter på Kristiansand-studentenes kulturhus Østsia, og tok seg tid til en prat med Sørnett mellom konsertene. Vickers beskriver sin første tur over Atlanteren som en kombinasjon av en backpacker-tur og en turne.
- Dette er min første Europa-turne. Alt jeg har med meg er en ryggsekk og gitaren min. Den tidligere læreren og kornbonden forteller at det er først det siste året han har forsøkt å leve av musikken. På denne tiden har han gitt ut to soloplater, Valley Home og Kitchen Chorus Songbook. Vickers er også en del av folkrock-bandet Audio/Rocketry, hvor han spiller sammen med Matt Murphy og Blair Drover. Bandet spiller folk- og punkinspirert musikk, og har de siste årene fått seg et navn i den canadiske undergunnsscenen.

Unik fortellerevne

- Idolene mine er visesangere og historiefortellere, og jeg liker å tro at jeg skriver musikk som går inn i denne tradisjonen, sier Vickers, før han nevner Bob Dylan, Woody Guthrie, The Avett Brothers og Old Crow Medicine som store inspirasjonskilder for både han selv som soloartist og bandet som helhet.

Han forteller videre at han hele livet har blitt tiltrukket av artister og sanger som har en historie å fortelle. - Da er det bare naturlig at jeg lager den typen musikk selv.

Etter å ha vært tilstede på to Vickers-konserter på en dag, sitter jeg igjen med en følelse av at han behersker alt. Han er en musiker med et bredt spekter, og gjennom en konsert varierer han både sjanger og tempo med den største selvfølgelighet. Vickers aller største begavelse er likevel hans unike fortellerevne, noe som gjør han til en musiker det er verdt å følge med på i årene som kommer. Blant høydepunktene finner vi "Gypsy Gal", hvor han forteller om kjærlighetssorg og en stjålet lommebok. "Boundless Rocketeers" hyller han sine beste venner og famile på en vakker måte. Kronen på verket er "Into the Darkness", en sang om hans ukrainske oldefars reise til Canada på jakt etter et bedre liv. Her legger Vickers i fra seg gitaren store deler av låten, og det eneste som fyller rommet er hans vokal og en unison trampeklapp fra publikum. Merk deg navnet først som sist, Joe Vickers har noe stort på gang.

Gratis nedlasting

Alle av Vickers' og Audio/Rocketrys plater kan lastes ned gratis fra nettsidene under.

http://www.audiorocketry.com/discography/

http://joevickers.bandcamp.com/