Sørnett

Sørnett er tilbake!

Studentene i gang med praksisperiode.

Studentene i gang med praksisperiode.

Igjen er det praksisperiode for journaliststudentene ved NLA Høgskolen Gimlekollen. De neste fire ukene vil du kunne følge med på nyhetsbildet her på Sørnett!

Publisert:

Vi har så vidt startet 2018, og studentene ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen er i gang med ny praksisperiode. Over den neste måneden skal studentene produsere journalistiske saker og reportasjer innenfor TV, radio, nett og magasin. Sørnett.no vil hver dag oppdateres med relevante og viktige nyhetsoppdateringer og reportasjer.

For første gang samarbeider studentene fra første og andre år gjennom hele praksisen. Det vil derfor være rundt 60 journaliststudenter i redaksjonen. Ole Mathisen, andreårstudent, tenker det er positivt med samarbeidet.

- Det er fint å repetere utfordringer vi kan møte på på veien. Jeg får også god utbytte av å veilede førsteåringene, forteller Mathisen.

[img172219_2RS]

Studentene fra første året skal for første gang prøve seg som journalister. Håvard Sagen, førsteårstudent, er i gang som videojournalist den første uken av praksisen.

- Det er jo en litt ny verden for meg i alle fall. Jeg har ingen journalistisk bakgrunn fra tidligere, så dette blir spennende!

Som fersk journaliststudent kan utstyret være noe av det som byr på mest utfordringer.

- Jeg har ikke helt kontroll på TV-kameraet, men jeg føler jeg har fått god opplæring, så det går nok bedre etter jeg får prøvd meg litt fram, forteller Sagen.