Sørnett

Disse to er nest best i verden

Julie Bjerkås og Ole Thomas Hansen har over 250 reisedøgn verden over som følge av dansinga. Foto: Jon Kåsa

Julie Bjerkås og Ole Thomas Hansen har over 250 reisedøgn verden over som følge av dansinga. Foto: Jon Kåsa

Danseparet Julie Bjerkås (17) og Ole Thomas Hansen (19) er på andreplass i verdensrankingen for U21-dansere i standarddans.

Publisert:

Forrige helg var danseparet i byen Antwerpen i Belgia og konkurrerte i grenen 10-dans og Latindans. Mot voksne motstandere kom danse-og kjæresteparet fra Kristiansand på en 6. plass. I latindans ble det betydelig tøffere og de kom på en 16. plass.

- 10-dans er en gren hvor vi danser to forskjellige danser. Det er fem standarddanser og fem latindanser, forteller Kristiansanderen Ole Thomas Hansen til Sørnett på en café på Vågsbygd AMFI kjøpesenter som ligger vegg i vegg med Vågsbygd kulturhus.

Det er i gymsalene på Vågsbygd kulturhus hvor Ole Thomas og Julie trener for å forberede seg til konkurranser. Og det neste store er U21-VM i 10-dans som tar sted i Armenia den 18. mai.

- Det er U21-VM vi ser aller mest fram til. Vi gleder oss veldig til det og har ambisjoner om å gjøre det veldig bra i Armenia, sier det 17 år gamle dansetalentet Julie Bjerkås.

Med over 250 reisedøgn i løpet av et helt år lever kjæresteparet et annerledes liv enn mange av sine jevnaldrende. Til helgen skal paret på treningsleir til Russland for å møte sine dansetrenere.

- Vi reiser bort stort sett hver eneste helg og flere ganger i løpet av ukedagene også. Det er veldig høy kostnad på dette, sier Julie.

- Derfor er vi stolte av å få Toyota med på laget som sponsor. Da håper jeg at vi får en gratis bil om ikke veldig lenge, spøker Ole Thomas med et glimt i øyet.

- Utstråling er vår største styrke
Ole Thomas og Julie har danset sammen i hele sju år sammen og blitt utrolig nærme på den tiden.
- Vi har danset såpass lenge sammen at vi ble jo et kjærestepar til slutt etter seks år, sier Ole Thomas.

19-åringen legger til at han er glad for å ha Julie som dansepartner, kontra å danse alene.
- Det er noe helt spesielt å danse med noen andre. Det skaper en lagfølelse hvor den ene må gjøre sitt ytterste for å gjøre den andre gode. Vi må samarbeide for å bli gode sammen, sier Ole Thomas

Paret er derfor ikke i tvil om at det er deres gode kjemi seg i mellom som er dere største styrke på dansegulvet.
- Vi er gode på utstråling og få oppmerksomhet på dansegulvet, sier Julie.

- Vi sprer danseglede og skiller oss ut fra de andre konkurrentene på en god måte, legger Ole Thomas til.

Allerede kapret 8 NM-gull
Til tross for sine unge alder har paret allerede rukker å bli veldig meritert med 8 NM gull for ungdom, bronsemedalje i EM og en 7. plass i VM for ungdom.

- Men det vi er aller mest stolt av er 16. plass i World Open i Belgia hvor godt over 100 dansepar deltar og de aller fleste er voksne, sier Ole Thomas avslutningsvis.