Sørnett

Ønsker alle velkommen

Jack Bjørnsen, styreleder i Kristiansand Orienteringsklubb, mener gleden over orientering er det viktigste, men håper klubben får enda flere medlemmer.. (Foto: Cecilia Breivold)

Jack Bjørnsen, styreleder i Kristiansand Orienteringsklubb, mener gleden over orientering er det viktigste, men håper klubben får enda flere medlemmer.. (Foto: Cecilia Breivold)

Kristiansand Orienteringsklubb (KOK) opplever en positiv utvikling de siste årene. Men de ønsker alle som vil velkommen i klubben.

Publisert:

- Vi tar i mot alle som ønsker å begynne, sier styreleder i KOK Jack Bjørnsen.

En positiv utvikling
KOK er inne i en god periode med flere løpere enn det har vært tidligere år. Spesielt er det aldersgruppen fra 15 år og unge juniorer som markerer seg.

- Det er en god gjeng i den alderen. Problemene oppstår etter videregående er ferdig og ungdommene flytter vekk fra byen og klubben, forklarer Arne Bujordet i KOK.

Til tross for god utvikling de siste årene, er det plass til flere på laget.

- Rekruttering er alltid viktig. Det er mange aktivitetstilbud for barna å velge mellom. Interessene varierer, så det går litt i perioder hva som er populære idretter, sier Bujordet.

Fremtidige talenter
Skolesprinten KOK arrangerer er mest for at elevene skal få en positiv opplevelse av en mer ukjent idrettsgren. Men Jack Bjørnsen legger ikke skjult på at de ønsker det dukker opp noen talenter på denne måten.

[img67492_2LM]

- Like viktig som å fange opp flere o-løpere, er det at flest mulig får noe positivt ut av denne dagen.  Vi håper flest mulig bare får et fint møte med orientering. Det er en måte å rekruttere på det også. Se på alle de glade ansiktene, sier Bjørnsen mens han ser rundt på over 300 aktive elever.

Også Arne Bujordet trekker fram viktigheten av gleden de skaper blant unge elever.

- At de har det artig er noe veldig viktig og at de gjør så godt de kan. Vi ser alltid noen håp i noen av løperne som er med, sier han.

Styreleder Bjørnsen påpeker at det likevel ikke er en idrett for de yngste.

- Det krever litt kunnskap og forståelse for å få noe ut av orientering. Fra 10-års alderen er det fint å begynne, men det er ikke noe i veien å starte tidligere enn dette, forklarer Jack Bjørnsen.

Les også: Bånn pinne i skolesprintfinalen

Les også: Ildsjel i orientering

Sport Vis flere

Storspilte i avskjedskamp
Ny trener på plass

Ny trener på plass

Gjennom januar har IK Start stått uten hovedtrener. Nå er problemet endelig løst for sørlandsklubben.

- Hvis amatørene blir borte, så blir travsporten borte