Sørnett

Urettferdig avtale

Politiets Fellesforbund vil ha nytt lønnsopprør. De mener at dagens situasjon er urettferdig.

Publisert:

Fædrelandsvennens nettsider skriver i dag at Politiets Fellesforbund mener Politidirektoratet har feiltolket avtalen om kompensasjon for belastende unntak fra arbeidsmiljøloven.

Urettferdig kompensasjon

- Politidirektoratet (POD) har tolket avtalen slik at de plutselig har utelukket 60 kolleger i Agder politidistrikt fra 25.000 i lønnstillegg for å kompensere for en belastende arbeidstid og unntak fra bestemmelsene om arbeidstid i arbeidsmiljøloven, sier Geir Iversen, hovedtillitsvalgt i Politiets Fellesforbund på Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennens.

Konflikten gjelder at noen med tilfeldig turnustjeneste får kompensasjon, mens andre som går fast turnus natt og dag, hverdager og søndager, ikke blir tilkjent kompensasjon. Dette har skapt store reaksjoner både hos de som får kompensasjon og de som ikke gjør det.

- Vi har nå en situasjon hvor likt arbeid kompenseres ulikt, mener Iversen.

Må innrette seg

- Vi er kjent med at det er uro i politiet, og det vil det vel alltid bli når noen ikke får det de mener de har krav på, sier statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet til nettavisen. Han mener justisdepartementet forholder seg til avtalen som er inngått og som både politiet og staten må innrette seg etter.

Nøkkelord