Sørnett

Økning i antall utenlandske turister

Color Line har ferjeoverganger fra Kristiansand til Hirtshals / Hirtshals - Kristiansand
 Foto: Andreas Martinsen

Color Line har ferjeoverganger fra Kristiansand til Hirtshals / Hirtshals - Kristiansand Foto: Andreas Martinsen

Turistnæringen jubler over en forventet økning i antall utenlandske turister til Sørlandet i år.

Publisert:

- Vi ser en veldig flott utvikling blant danske og tyske turister som ønsker å reise til Norge i sommer, forteller salgs- og markedssjef for Color Line ved ruten Kristiansand – Hirtshals, Nina Moland Andersen.

Ifølge en undersøkelse fra NHO Reiseliv, er det en større interesse blant utenlandske turister som vil reise til Sørlandet i år. Denne turistgruppen utgjør 30% av forhåndsbookingene. Det kommer samtidig frem at Sørlandet forventer flest internasjonale turister fra Danmark, etterfulgt av Tyskland og Nederland.

Ferjeovergangene er viktige

-Én av grunnene til at Sørlandet venter en større andel utenlandske turister, er på grunn av ferjelinjene vi har til og fra Kristiansand, forteller daglig leder i Visit Sørlandet, Hege Julianne Nevestad.

-Fjordline skal gå opptil fem ganger om dagen, og sammen med HNL er disse ferjelinjene sentrale for turistene. I tillegg er Kristiansand det sørligste punket i Norge, noe som er med på å gjøre Kristiansand til et knutepunkt, fortsetter Nevestad.

Stor interesse

-Vi ser en veldig flott utvikling blant danske og tyske turister som ønsker å reise til Norge i sommer, forteller salgs- og markedssjef for Color Line ved ruten Kristiansand – Hirtshals, Nina Moland Andersen.

-Som dansk eller tysk turist i Norge i dag, vil du få mye mer for pengene. Vi kan dermed se at det er stor interesse blant tyske og danske turister, fortsetter Andersen.

Ser dere en forskjell i antallet nordmenn som ønsker å reise til Danmark eller Tyskland i år?

-Nå har ikke sommerferien begynt enda, så vi har ikke tallene helt klarte. Ut ifra det vi kan se, virker det som om tallene er på likt nivå som de var i fjor, svarer Andersen.