Sørnett

Pinsebevegelsen er på vei opp

Illustrasjonsbilde hentet fra Pixabay.

Illustrasjonsbilde hentet fra Pixabay.

Kristendommen i Norge har de siste årene hatt stor nedgang, likevel skiller pinsebevegelsen seg ut og blomstrer mer enn noen gang tidligere.

Publisert:

Fri tanke skrev i en sak om boken Global Kristendom som bidrar til ny kunnskap om den kristne verdensreligionen og åpner for viktige refleksjoner om den globale kirkes fremtid. Boken hevder, i følge fri tanke, at andelen kristne i Europa og Nord-Amerika i 2050 vil være redusert til 27 prosent av befolkningen. Likevel er pinsebevegelsen i vekst.

Statistikkbanken viser at pinsebevegelsen i Norge har hatt et økende antall medlemmer siden 2017, etter en gradvis nedgang ti år tidligere.

NRK skrev i en sak at pinsebevegelsen er nå på frammarsj etter en del år med nedgang fram til 2012, og nå har de passert 40 000 medlemmer igjen. Det er de nye gudstjenestene som lokker mange unge, skriver NRK.

-De bruker moderne verktøy for å nå ut med budskapet sitt, og de klarer å gjøre et budskap, som mange i dag ser på som utdatert, til noe relevant du kan ha med deg i hverdagen, forteller Eivind Galdal (21) til NRK.

-Jeg liker også at vi synger sanger som ligner på den musikken vi ellers hører på. Menigheten er liksom på akkord med resten av samfunnet, fortsetter Galdal.

Ser man på deltakelse av gudstjenester i den norske statskirke i Kristiansand på statistikkbanken er det en tydelig nedgang fra 2015, mens pinsebevegelsen trekker til seg nye, unge medlemmer.