Sørnett

Orientering om alternative mestringsarenaer

Roy Wiken er assisterende kommunalsjef for skole og SFO.
 Foto: Kamilla Haugen

Roy Wiken er assisterende kommunalsjef for skole og SFO. Foto: Kamilla Haugen

Elever som ikke mestrer vanlig klasseromsundervisning, burde ha tilbud på utplassering. Dette var orienteringen Roy Wiken la frem i møte med oppvekstutvalget.

Publisert:

Orienteringen er et tilbud for de som har behov for alternative mestringsarenaer. Det angår de som ikke mestrer under vanlig klasseromsundervisning. Det går ut på å tilby utplassering på arbeidsplasser. De aktuelle plassene er: Dyreparken, Repstad gård, 2. etg, Skoleporten, REBUS, JegErUng, BUA, Aquarama.

Det er gitt antall dager i uken man er i praksis eller at man blir utplassert over en lengre periode om gangen. Formålet er at elevene som sliter med det teoretiske på skolen skal kunne få mestre praktisk i arbeid.

Kapasiteten for alternative arenaer er fra ca 80 - 90 plasser. opptellingen i oktober 2023 er det 78 elever som benytter seg av tilbudet, og det har vært en økning ved bruk av den alternative opplæringsarenaen.

Skape trygghet for de aktuelle

- For de som slår og sparker rundt seg er gjerne de som er utenfor felleskapet, og da må de ha en annen ramme. Da sier jeg at de trenger å finne seg selv, og få ned stressnivået samtidig finne seg selv, forteller Roy under presentasjonen sin.

Elevene som gjerne utrykker seg med vold kan ha det bedre med en annen mestringsarena, det kan bedre trygge dem og gjøre dem komfortable på andre måter enn å skulle sitte i et klasserom hvor man kanskje ikke føler seg helt hjemme.

Møtet ble holdt på Rådhuset på Torvet.
 Foto: Kamilla Haugen

Møtet ble holdt på Rådhuset på Torvet. Foto: Kamilla Haugen

Problemstilling

- Mange av disse elevene er jo gjerne ute en eller to dager i uka også er de tilbake i klasserommet to eller tre dager i uken, for de mister 2 dager av skole som de ikke klarer å ta igjen. Kan det være en mulighet at man heller er utplassert over en lengre perioder i stedet, spør Arve Stokkelien fra Høyre.

Roy Wiken svarer da senere at det er avhengig av hva utplasseringene kan ta seg tid til å ha inn elever. Men det var aktuelt for noen å ha det over en lengre periode.

Nøkkelord

Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.