Sørnett

Nytt nødnett utsettes

Sørlandet sykehus. Foto: arkiv

Sørlandet sykehus. Foto: arkiv

Den planlagte overgangen for helsetjenesten i Agder sitt nye nødnett utsettes. En teknisk feil gjør at sykehuset føler risikoen blir for stor.

Publisert:

- At utsettelsen kommer nå, rett før innføringen av et felles nødnett for helsevesen, brann og politi i Agder er beklagelig, sier klinikksjef Geir Bøhler ved kirurgisk klinikk i Sørlandet sykehus i en pressemelding.

Påvist flere ulike feil

Det er påvist flere ulike feil og mangler etter den siste tidens testing. Disse er ikke rettet, og en av feilene gjør at kontakten mellom akuttmedisinsk kommunikasjonssentralen (AMK) ved Sørlandet og nødnettetes brukere svikter. Dette er en feil som HDO har vært kjent med siden februar, og en midlertidig restartløsning har vært i bruk ved flere andre kommunikasjonssentraler. Denne midlertidig løsningen er ustabil ved blant annet AMK Sørlandet, men årsaken til dette er ikke kjent.

- Det er svært viktig at utstyret som skal benyttes fungerer forsvarlig og tilfredsstillende. Det er derfor bra at feil ble kjent før oppstart, og det er en riktig avgjørelse av Helseforetakenes driftsorganisasjon (HDO) å utsette overgang til nødnett for helsetjenesten, sier Bøhler.

Fortsetter på samme radionett

For publikum vil nødtjenesten fra helsevesenet virke på samme måte som før. Helsetjenesten i Agder vil ikke bruke noen funksjoner fra det nye nødnettet før alle feil er rettet. De vil fortsette å bruke det eksisterende helseradionettet, og vil samhandle med politi og brannvesen på samme måte som i dag.

Les også: Nytt nødnett vil gi mer arbeidsro