Sørnett

Oddersjaa klar for junior-NM i langrenn

Thomas Mollestad (19) mener medalje kan være innenfor rekkevidde (foto: privat).

Thomas Mollestad (19) mener medalje kan være innenfor rekkevidde (foto: privat).

Det er duket for junior-NM i langrenn helgen 11-13. februar, som skal holdes på Nes på romeriket. Den lokale klubben i Kristiansand, Oddersjaa, stiller med fire gutter og er klare for å prestere.

Publisert:

Trener Ådne Ausland ser frem til junior-NM i langrenn til helgen. Oddersjaa stiller med 4 utøvere til mesterskapet, alle gutter. Grunnet koronasmitte og skadeproblemer i laget er det flere som må stå over helgens renn.

Oppkjøringen til mesterskapet har vært preget av korona.

- Vi har tatt mange forhåndsregler med tanke på smitte, og for å unngå å bli syk generelt. Langrenn er en utholdenhetsidrett og løperne er veldig avhengig av luftveiene. Derfor har vi vært ekstra oppmerksome på å unngå smitte, sier trener Ådne Ausland.

Videre kan Ausland lovprise en av deres fremadstormende utøvere:

- Thomas Mollestad (19) er kanskje vår mest fremadstormende utøver, han har oppnådd flere gode resultater denne sesongen. Blant annet topp 10-plassering i hovedrennet.

Thomas skal blant annet gå 20 km skøyting som er hoveddistansen hans. I tillegg skal han gå 10 km klassisk og stafett på søndagen. Med tanke på koronasituasjonen de siste årene er det første gang Mollestad skal delta i junior-NM.

- Det blir gøy, ser frem til å konkurere og til å teste formen, sier 19-åringen.

Hva slags forhåpninger har du til helga?

- Jeg håper å kunne prestere godt på hoveddistansen 20 km skøyting, og en topp 10-plassering er absolutt innenfor rekkevidde. På en god dag, om alt klaffer, kan medalje også være realistisk.

Thomas trener veldig mye, i tillegg går han siste året på KKG videregående skole.

Er det vanskelig å kombinere toppidrett med skole?

- Ja det kan være veldig krevende til tider, men her på KKG er de veldig flinke til å tilrettelegge skole og idrett. Men allikevel krever det mye motiviasjon og god disiplin for å lykkes på begge fronter.

Ausland trekker spesielt frem stafetten som spennende.

- Agder og Rogaland har et overraskende bra lag på stafetten. Det er mange gode langrennsløpere her på Sørlandet i junior-alder, sier trener Ausland.