Sørnett

Offisiel åpning av solcellepanel

FORNØYD KONSERNSJEF: Tom Nysted var strålende fornøyd med å kunne åpne det nye solcelleanlegget. Foto: Stian Bakkom

FORNØYD KONSERNSJEF: Tom Nysted var strålende fornøyd med å kunne åpne det nye solcelleanlegget. Foto: Stian Bakkom

Et topp moderne solcelleanlegg ble i dag åpnet på taket til Agder Energi.

Publisert:

Det var store forventninger blandt de som ventet på åpningen av det nye solcellepanelet. Anleggetr er montert på taket til Agder Energis hovedkontor i Kristiansand. Anlegget er et forskningsprosjekt som skal gi ny kunnskap og erfaring om hvordan solenergi kan bidra til energiforsyningen i vår landsdel. Konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted var fornøyd med å få solcellene på plass og sier det er viktig for hele landselen.

- Det betyr en manisfistering av at Adger Energi er et kraftsenter i Norge, hvor vi har anledning til å forske og se på muligheter for produksjon av energi.

[img47117_2RS]

Det er montert rundt 200 solcellepaneler. Ved optimale solforhold vil anlegget kunne produsere ca. 40 000 kWh,Det tilsvarer et  årlig forbruk til 2-3 eneboliger.  Anlegget har kostet rundt to millioner kroner, inkludert avansert måle- og loggeutstyr.

- Det vi gjør her er å bruke solcellepaneler montert på toppen av et industribygg. Så sørger vi for at når vi trenger strømmen selvtil drift av huset, så gjør vi det. Har vi for mye kan vi sende det videre ut på nettet sånn at andre får glede av det, sier Nysted.

Prosjektet er et samarbeid mellom Agder Energi, Eltek Valere, Teknova, Universitetet i Agder og Elkem Solar.