Sørnett

Økt stømforbuk - fortsatt lave strømpriser

Denne figuren viser strømforbruk i Agder-fylkene i januar, samt temperaturer fra dag til dag. Forbruket har gått opp, men ikke nok til at det får konsekvenser for pris.  Kilder: Agder Energi og www.yr.no. Illustrasjon: Joakim Fossan

Denne figuren viser strømforbruk i Agder-fylkene i januar, samt temperaturer fra dag til dag. Forbruket har gått opp, men ikke nok til at det får konsekvenser for pris. Kilder: Agder Energi og www.yr.no. Illustrasjon: Joakim Fossan

Vinterværet i januar har ikke vært kaldt nok til at strømprisene presses opp. Når snøen etter hvert smelter vil den dessuten sørge for billig strøm i lange tider.

Publisert:

 

Tall Sørnett har innhentet viser at når temperaturen går ned går strømforbruket opp. Til nå har det ikke vært kaldt nok til at dette igjen påvirker prisene.

[img102072_2RS]

- Folk skrur ikke varmen opp noe særlig, for det er jo ikke spesielt kaldt, sier Thorbjørn Laundal, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Los.

Laundal forteller at prisene dermed såvidt har blitt presset opp, selv om de er noe høyere enn de var før jul. Da var prisene lavere enn om sommeren.

Prisene vil holdes lave

- Det er interessant å se på de følgene dette snøværet gir. Når snøen smelter vil vannmagasinene fylles til randen. Det at vi vil ha så mye vann å tappe gjør at det faktisk vil bli lave priser så langt vi kan se, sier han.

Laundal legger til at det i perioder kan være kaldere og tørrere, og at prisene naturlig presses litt opp idet mange skrur opp varmen på likt.

Tenker miljø

Arne Otto Iversen, regionleder i Grønn hverdag, konstaterer at strømforbruket går opp når temperaturen går ned. Han advarer mot enkelte varmekilder.

- Oljeovn vil jeg trekke frem som en versting, med tanke på forurensning. Fra et miljøperspektiv skal man imidlertid ikke være redd for å ha det godt og varmt i vinterværet, sier Iversen, som legger til:

- I Norge er vi heldige som bruker fornybar vannkraft. I Kristiansand brennes også avfall, slik at vi får bioenergi. Dette er positivt for miljøet, sier regionelderen i Grønn hverdag.