Sørnett

Ønsker flere lagvenninnner

Instruering: Her instruerer Marianne Wilson fekterne. Foto: Magnus Johannessen

Instruering: Her instruerer Marianne Wilson fekterne. Foto: Magnus Johannessen

Den nybakte bronsevinneren i Åpent Østlandsmesterskap i fekting, Frida Ottesen ønsker flere jenter i sporten. Treneren er enig.

Publisert:

Frida Ottesen vant bronsemedalje i helgens «Åpent Østlandsmesterskap», noe som var hennes første mesterskap. Medaljen kom i aldersgruppen Kadett (15-17 år). Hun fekter for Kristiansand Fekteklubb, klubben som til  daglig har 37 medlemmer, hvor 33 av disse er aktive fektere.

- Det var veldig gøy å få medalje, selv om det var få jenter i klassen, sier bronsevinneren.

Selv om hun bare har fektet siden 2010, ligger det trening bak suksessen.

- Jeg trener fekting to ganger i uka, og det er mye kondisjonstrening siden man er i bevegelse hele tiden, sier hun.

Trener Marianne Wilson forteller litt utdypende om treningen som fektere gjennomgår.

- Det er mye å øve på, så det er ikke bare å begynne fektingen med en gang. Noe av det viktigste er fotarbeidet og teknikk, derfor er repetering en viktig del av treningen i fekting. I starten går treningen mye ut på det grunnleggende i sporten, hvor det jobbes med fotarbeid, hvordan man skal få poeng, og grunnleggende angreps- og forsvarsbevegelser, sier hun.

[img55368_2RS]

Trenger jenter
Wilson håper også medaljen kan bringe flere jenter inn i sporten.

- Det var fint at vi fikk en medalje hit til Sørlandet, og jeg håper dette vil inspirere flere jenter til å melde seg inn i klubben. Jeg håper dette viser folk at også jenter kan få det til i denne sporten, sier hun.

Frida er enig i at det trengs flere jenter i sporten.

- Det er litt ensomt at det bare er jeg som er jente i klubben, men det går greit siden jeg kjenner guttene her godt nå. Når jeg først begynte her hadde jeg med meg en venninne, men hun sluttet etter et halvt år, sier hun.

Det at jenter ikke kan konkurrere mot gutter i konkurransene gjør at jenter trengs enda mer i sporten.

- Siden det er få jenter i sporten, er det vanskelig å få nok matching. Dette kan da gjøre at man til slutt kjenner motstanderne sine for godt, sier Frida.

Åpen dag
Fredag 3. februar fra 17.00 til 18.30 holder fekteklubben åpen trening, slik at andre kan komme å prøve seg som fekter. Det er åpent for alle aldersgrupper og de som vurderer nybegynnerkur er særlig velkomne.
- Jeg håper mange vil ta seg tid til å prøve ut sporten. Det norske fektemiljøet er lite, så vi har godt av at det kommer flere fektere. Jeg håper også mange jenter vil prøve seg, sier Wilson.