Sørnett

Ønsker større aktivitet

Økning: Agder naturmuseum og botaniske hage har fått en opptur i besøkende. Foto med tillatelse: www.naturmuseum.no

Økning: Agder naturmuseum og botaniske hage har fått en opptur i besøkende. Foto med tillatelse: www.naturmuseum.no

Agder naturmuseum og botaniske hage håper på ny giv hvis Universitetet i Agder får overta driften.

Publisert:

-Departementet har ennå ikke gitt svar om samarbeidet kommer til å gå i boks. Det kommer til å skje fra 01.01.16 hvis det blir godkjent av Kulturdepartementet, forteller seniorrådgiver ved Universitetet i Agder (UiA) Helge Møll til Sørnett. Han er opptatt av at museet fortsatt må få støtte både fra staten, Kristiansand kommune og fylkeskommunen hvis UiA skal ta over.

Daglig leder for Agder naturmuseum og botaniske hage, Torill Gjelsvik, sier at et samarbeid med Universitetet vil føre til at naturmuset og hagen vil bli en del av et større fagmiljø.

- Dermed kan vi gjøre hverandre gode og også gjøre det mer attraktivt å gå på Agder naturmuseum og botaniske hage, sier Gjelsvik.

Jobbet på dugnad

Akkurat nå får de støtte fra staten, Kristiansand kommune og fylkeskommunen. Årsregnskapet har gått fra å ha negative tall til å ha positive tall.

  - Grunnen til økonomien har blitt snudd fra negativ til positiv er at vi har ned bemannet, og folk som har blitt pensjonister ikke har blitt erstattet med noen nye. - Vi har hatt folk har jobbet på dugnad, forteller daglig leder for Agder naturmuseum og botanisk hage til Sørnett.

Seniorrådgiver Møll fra Universitetet og daglig leder Gjelsvik forteller at hvis det blir sammenslåing vil dette både føre til en mye større aktivitet, men også at Universitet vil kunne bruke naturmuset og botaniske hage i mye større grad. Daglig leder Gjelsvik sier at de har vært gode til å fortelle om naturmuseet til barne- og ungdomsskole. De ikke har vært så gode til formidle til studentene. Dette er noe de ønsker å sette større fokus på nå etter en eventuell sammenslåing.