Sørnett

Ønsker tidligere svømmeopplæring

Vidar Kleppe sin Interpellasjon til Ordføreren ang. tidligere svømmeopplæring

Vidar Kleppe sin Interpellasjon til Ordføreren ang. tidligere svømmeopplæring

Vidar Kleppe ønsker at Kristiansand skal bli best i Norge på svømmeopplæring.

Publisert:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=reR1onp5ohQ[/youtube]
Norske barn starter svømmeopplæringen i fjerde klasse på grunnskolen. Vidar Kleppe i Demokratene ønsker mer fokus på selvberging, førstehjelp og svømmeopplæring fra skolesystemet og politikere.

- Det er et stort problem i Norge, og sikkert i Kristiansand at elever har for dårlig svømmeopplæring. Derfor mener jeg det er et fornuftig initiativ å ta politisk å utfordre bystyret i Kristiansand, slik at Kristiansand på sikt, kan bli den beste byen i Norge på svømmeopplæring for barn og unge, sier Kleppe.

Støtter forslaget

Geir Lier, styreformann i Varodd Svømmeklubb, syns svømmeopplæring er et viktig tema og at det er bra at politikere tar tak i det.

- Det er fantastisk for unge å bli vandt med vannet tidligst mulig. Da forminsker vi drukningsulykker som er så tragisk og så unnødvendig, sier Lier.

Styreformannen håper at forslaget vil bli tatt godt i mot i bystyret.

- Jeg håper at politikeren som fremmer dette forslaget får med seg alle de andre politikerne, og satser på å gjøre Kristiansand til den fremste byen innen svømming, fortsetter Lier håpefullt.

Forventer ikke motstand

Kleppe forventer at forslaget vil bli godt mottatt av politikerne i bystyret

- Jeg tror ikke jeg får noe motstand, da ville jeg blitt veldig overrasket. Det er så utrolig viktig at man er føre var, og at elevene lærer seg å svømme i tidlig alder. Vi har sett de siste årene at det har vært mange drukningsulykker som er helt unødvendig fordi de ikke har fått ordentlig svømmeopplæring.