Sørnett

Ønsket fokus på livet i magen

(Foto: privat)

(Foto: privat)

Christiane Gyberg (22) mener det er viktig å huske at alle er forskjellige, også under graviditet.

Publisert:

Da 22-åringen fra Hellemyr var gravid med datteren, Sara, var ikke fokuset på trening. Hun mener det er viktig å huske at under en graviditet legger noen ikke særlig på seg, mens andre får flere kilo ekstra. Selv ønsket hun å holde et fokus på livet som vokste i magen, og heller gjøre noe for seg selv som løftet henne opp. Et av hennes beste råd er enkelt.- Se deg selv i speilet og smil, sier Gyberg.

Media påvirket
Kroppspress, også under graviditet, har blitt mer omfattende de siste årene, men Gyberg trente ikke noe under graviditeten, annet enn å gå turer med hund. Hun hadde ikke noen interesse for å trene, og hadde mye bekkenløsning under graviditeten. Selv forteller hun at hun ikke merket noe kroppspress fra venner, men allikevel kom presset fra et annet sted.

- Jeg merket kroppspresset gjennom media, legger hun til. Og forteller videre om bilder man ser av gravide, flotte kjendiser på høye hæler.

Som ung gravid ble fokuset ikke bare rettet mot livet i magen, men også mot det å se bra ut. Og tanken på å få strekkmerker var skremmende. Undringen om hva andre tenkte når hun kom forbi med magen gjorde at hun ønsket å passe bedre inn i den nye verdenen, som småbarnsmor, hun var på vei inn i. Derfor kledde Gyberg seg mer voksent og stelte håret sitt.

Startet med trening
Først etter graviditeten startet Christiane Gyberg å trene.

- Jeg kunne ikke løpe mer enn tre minutter på tredemøllen, og forstod at noe måtte gjøres, sier hun, og treningen har blitt en stor del av hennes hverdag nå. Hun trener ikke sammen med datteren sin fordi hun er allerede mye aktiv sammen med henne og leker. Treningen bruker hun som en pause i hverdagen, og setter pris på at det gjør henne bedre, både fysisk og psykisk.

Gravide som trener
Selv om Gyberg ikke trente under graviditeten, er hun positiv til de som gjør det.

- Jeg synes det er kjempekult, sier hun, og forteller at hun har blitt inspirert av en gravid kvinne til å prøve å trene neste gang hun blir gravid. Hun innrømmer at hun kan bli påvirket av kroppspresset og "litt blind."

- Eller så merker jeg rett og slett ikke så mye til kroppspresset, fortsetter Gyberg. Hun håper at det en dag ikke lenger vil være et tabu for jenter å kunne si at de er fornøyd med kroppen de har fått.