Sørnett

Oppkjøringen i gang for fullt for Start: -Må bruke tiden godt

Godt pakket inn: Joey Hardarson i det kalde været på Sparebanken Sør Arena onsdag formiddag. Foto: Sondre Røhmen

Godt pakket inn: Joey Hardarson i det kalde været på Sparebanken Sør Arena onsdag formiddag. Foto: Sondre Røhmen

Forrige uke var flesteparten av Start-spillerne tilbake fra ferie. Etter én positiv koronatest og flere spillere i karantene, er hele spillergruppa tilbake i trening med 62 dager igjen til seriestart.

Publisert:

6. april smeller det. Da skal Start på besøk hos Sandnes Ulf, i det som er seriestart i OBOS-ligaen 2021. Og etter å ha trent i Vigørhallen på tirsdag, på grunn av snøværet, synes trener Joey Hardarson (44) det er godt å være tilbake på eget gress på Sparebanken Sør Arena.

-Det er deilig å få trent her igjen. Banen er fin og myk, selv om det er litt is på toppen.

[img218883_2LM]

-Må tåle å være favoritter
Ferien var tung til å begynne med, før den ble bedre etter hvert, forklarer Hardarson. Start avsluttet 2020 med å tape 4-0 borte mot Vålerenga, som sendte dem ned en divisjon. Nå går de en ny hverdag i møte med helt andre forventninger enn det som møtte dem i fjor. Da var det knyttet veldig lite forventninger til gjengen som nettopp hadde rykket opp fra OBOS-ligaen. Nå derimot, har de fått et favorittstempel.

-Vi må tåle å være favoritter. Vi har jo ambisjoner om å rykke opp igjen, så det er et stempel vi må tåle å ha og takle. Vi har for så vidt klart det greit tidligere, så vi må bare ta det og sørge for at vi får gjort jobben uansett, sier Hardarson.

Hardarson mener Start er et lag som er godt trent. Og i år har de økt treningsmengden.

-Vi har et godt grunnlag til å øke litt, og vi ønsker å ta ytterligere steg på den fysiske biten. Vi har lagt inn flere økter sammenlignet med i fjor. Det er først og fremst for at vi kan tåle enda mer intensitet i treningene og tåle å trene enda mer.

En spiller testet positivt
Forrige uke ble det offentliggjort at en Start-spiller har testet positivt for koronaviruset. Denne uken er alle tilbake og ting begynner å komme på plass.

-I går var første dag vi var samlet hele gjengen første gang etter ferien. De må fases inn etter hvert de som har vært i karantene, også er vel alle tilbake i full trening i morgen, forteller Hardarson.

[img218883_3LS]

Henrik Robstad (29) , en av spillerne med lengst fartstid i Start, er glad for å være tilbake selv om det ble en litt lenger ferie.

-Et par av oss fikk en ekstra uke ferie. Det var ikke helt ønskelig, men det ble som det ble. Sånn sett var vi jo heldige med tidspunktet det kom på, for det kom såpass tidlig at vi ikke mister noe voldsomt.

Han er også klar på at han skal bruke tiden fremover mot seriestart godt. For i 2020 ble det ikke helt som han hadde håpet på.

-I fjor var det litt hakkete for min del. Jeg var en del ut og inn av laget, og fikk ikke helt den spilletiden jeg ønsket. Så da blir det noen gode uker, der man må prøve å spille seg inn på laget, forteller Robstad.

Store kontraster
En annen som ikke nådde sine målsetninger i fjor, er Martin Ramsland (27). Men hattrickhelten fra Åråsen er glad for å være i gang igjen.

-Vi har hatt en fin ferie, med fire uker fra fotballen etter det tunge nedrykket i fjor. Så har det vært akkurat nok tid til å bygge opp revansjelysten og motivasjon til å gyve løs på det som venter.

[img218883_4LM]

Han er klar på at fjoråret var tøft, både for hans egen del og for laget.

-Det var ganske kontrastfylt for å si det sånn (2019 kontra 2020 red.anm.). I fjor gikk det ikke slik vi hadde håpet på, verken for laget eller for min egen del. I år handler det for meg mest om å glemme det som skjedde i 2020 og prøve å tenke på det som ble gjort i 2019, da jeg hadde en halv sesong her, fastslår Ramsland.

Han er klar på at det vil være en annen inngang til kampene i år. Men han er ikke bekymret med tanke på favorittstempelet.

-Det er vel litt individuelt hvordan man takler det, men som lag så blir det mange tøffe kamper i år. I tillegg stilles det litt tøffere krav til vårt eget spill, og hvordan vi skal kontrollere kampene. Vi forventer på en måte at det kommer mange små lag til Sparebanken Sør Arena som kommer til å kjempe med nebb og klør for å slå oss. Så det blir en litt annerledes inngang til mange av kampene. Det kan passe oss fint å få et favorittstempel. Vi har mye kvalitet i spillergruppa så vi skal klare å spille ut de aller fleste lagene, så lenge vi får satt vårt grunnspill.

-Antar at vi vil se noe gå inn eller ut
Det har vært litt aktivitet på overgangsfronten på Sparebanken Sør Arena. Flere sentrale spillere har gått ut, noe som gir rom for kjøp av spillere.

-Det er ingen konkrete ting som skjer nå, men det er lenge igjen av overgangsvinduet, og jeg antar at vi vil se noe gå enten inn eller ut, forteller Joey Hardarson.

På spørsmål om det er enkelte posisjoner de ser mer på, svarer han følgende:

-Ja, uten å utdype noe særlig har vi enkelte posisjoner med godt dekke, også ser vi at det er muligheter i forhold til andre posisjoner.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand