Sørnett

- Opprykk er det eneste som gjelder

Kai Rune Karlsen til høyre i bilde foto: skjermbilde fra ikstart.no

Kai Rune Karlsen til høyre i bilde foto: skjermbilde fra ikstart.no

30. mars sparker IK Start igang sesongen 2019. Kommentator i Eurosport Amund Lutnæs og Tigerberget supporterklubbleder Kai Rune Karlsen er ikke i tvil om at opprykk bør være målsetning for Start denne sesongen.

Publisert:

Lørdag 30.mars spiller IK Start sin første kamp for sesongen i det som for mange blir en kamp om opprykk tilbake til Eliteserien. For leder i Tigerberget supporterklubb Kai Rune Karlsen er målsetningen for sesongen klar.

Opprykk er og må være målet for 2019 sesongen. Vi har per nå en stall som "nesten" berget plassen i 2018, og da skal man være gode nok til å rykke opp. Jeg håper vi får se forrykende flott angrepsfotball, trygg og stabil defensiv organisering og et lag som strutter av selvtillit. Opprykk er et krav!

[img190907_2RM]

Kommentator for Eurosport Amund Lutnæs mener også at forventningene bør være høye.

" Forventningene til Start i år bør være høye. Opprykk er det eneste som gjelder. Alt annet vil være en fiasko."

Han mener også at de største konkurrentene til Start angående ett opprykk denne sesongen er Aalesund, Sogndal og Sandefjord. Kai Rune Karlsen er enig.

- Aalesund, Sandefjord og Sogndal er helt klart de største konkurrentene. Aalesund må være dypt skuffet etter fiaskoen i fjor. Sandefjord som så fortapte ut tidlig, men hadde en god høst , har nok veldig lyst på en av opprykk-plassene. Sogndal som er det nærmeste vi kommer "heislag" etter Start. De vil alltid være et lag midt mellom Eliteserien og Obos.

Nye signeringer
Start har signert et par nye spillere så langt og forventningene er gjerne ekstra høye til Joachim Jørgensen som ble signert fra Sarpsborg 08.

- Joachim Jørgensen er en klassesignering. En solid signering som man kan ha høye forventninger til mener Lutnæs.

- Jørgensen er hentet til Start for å tilføre rutine. Det har han massevis av, og jeg forventer at han dominerer for Start, uavhengig av posisjon. Mulig kaptein spør du meg. En ubestridt lederskikkelse som skal tilføre dette laget en helt annen vinnerkultur sier Karlsen.

I tillegg har Start også hentet keeper Alexander Pedersen og forsvarspiller Jesper Daland.

- Troppen er stor. Kanskje på venstrevingback bør de se etter en ny spiller. Men per dags dato ser troppen meget sterk ut sier Lutnæs.

Kai Rune Karlsen sier at det er store forventninger til at folk skal komme og se Start spille, men presiserer at det sørlandske publikum er litt kresne.

-  Det er store forventninger til tilskuertall, det er solgt langt flere sesongkort i år enn på samme tidspunkt i fjor. Men det sørlandske publikum er dog litt kresne. Om laget gjør det bra kommer det til å komme folk på Sør-Arena, det er jeg overbevist om.

" Om laget gjør det bra kommer det til å komme folk på Sør-Arena, det er jeg overbevist om."