Sørnett

Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand

Kaptein Karoline Fredriksen i aksjon ved en tidligere anledning.
 Foto: IK Start kvinner

Kaptein Karoline Fredriksen i aksjon ved en tidligere anledning. Foto: IK Start kvinner

I år tok IK Start over lisensen til Gimletroll og startet opp et kvinnelag. Responsen og interessen for kvinnefotballen har vært imponerende.

Publisert:

Denne sesongen har IK Start endelig fått eget kvinnelag, og responsen på dette har vært enorm.
Trener Isabella Hayes er kjempefornøyd med støtten fansen har vist, og mener det er et stort steg i riktig retning for kvinnefotballen.

-Støtten hittil i år har vært fantastisk. På den første hjemmekampen var det over 2000 tilskuere. og det har vært veldig bra oppmøte på de andre kampene også, sier Hayes.

Trener Isabella Hayes i aksjon.
 Foto: IK Start kvinner

Trener Isabella Hayes i aksjon. Foto: IK Start kvinner

Videre forteller hun at når det er så mange som dukker opp på kamp og viser interesse, så skaper det en opplevelse av at de gjør noe riktig når de kommer til interessen for kvinnefotballen i Kristiansand.

-Supportergruppen har vært fantastiske, og vi har virkelig blitt tatt godt imot som en del av Startfamilien. Ikke bare har de som allerede er supportere dukket opp, men vi har også tiltrukket oss en ny gruppe med spesielt familie og unge jenter som spiller fotball, forteller Hayes.
Hun kan fortelle at hele laget er fornøyde, og gleder seg til å se fanbasen bli større.

Gøy for oss spillere å se interessen

Kaptein Karoline Fredriksen er veldig fornøyd med at det nå er en mye større satsning på kvinnefotball i Kristiansand.

Karoline Fredriksen på vei ut på banen før en kamp tidligere i år.
 Foto: IK Start kvinner

Karoline Fredriksen på vei ut på banen før en kamp tidligere i år. Foto: IK Start kvinner

-Det at det nå satses på oss er veldig bra, og vi har opplevd en enorm støtte som virkelig viser hvor viktig kvinnesatsingen er for Kristiansand og hele Sørlandet, sier Fredriksen.

Allerede på første hjemmekamp kunne Start kvinner kunne hun og hele laget merke hvor viktig denne satsningen er med tanke på hvor mange som møtte opp.
-Vi tror jo at det vil være en del som enten kun ser på herrene eller motsatt, men vi håper vi kan bygge opp antallet fans som dukker opp på våre kamper og så vil det nok være en kjerne som ser på begge, forteller Fredriksen.
Hun kan også fortelle at hovedmålet er å være gode forbilder som spiller fin fotball, og som folk får lyst til å støtte.