Sørnett

Orienteringsfritt i Jegers under ammunisjonsrydding

Idrettsstudentene ved UiA må bruke et annet kart når de skal få undervisining i orientering mellom april og juli . Foto: Turglad.

Idrettsstudentene ved UiA må bruke et annet kart når de skal få undervisining i orientering mellom april og juli . Foto: Turglad.

Det blir slutt på løpeturer i lysløyper og orientering i Jegersberg for studentene ved UiA mens området ryddes for gammel ammunisjon.

Publisert:

 

Leder for idrettsstudiene ved Universtietet i Agder (UIA), Svein Rune Olsen forteller til Sørnett at pensum for idrettsstudentene ikke vil bli for mye påvirket av at Jegersberg stenges.

- Det vil gå utover friluftsaktivitetene og orienteringen i pensumet vårt. Dette er noe vi bare må finne oss i. Vi legger derfor opp til at dette gjennomføres andre steder.

Olsen syntes det er fint at det ryddes opp i Jegersberg.

- Jeg har bakgrunn både fra militæret og orienteringen og syntes derfor at det er bra at det ryddes opp i miljøet.

KKG også påvirket

Leder for idrettsfag ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG), Vegard Witzøe forteller at også deres orienterings og friluftstilbud blir påvirket av stengningen av Jegersberg.

- Majoriteten av våre elever er ballutøvere, og de blir ikke berørt av denne stengingen. Friluftsaktivitetene våre og orienteringen vår blir litt påvirket i og med at vi benytter de aktuelle områdene i undervisningen.

Fleksible

Witzøe sier også at de er fleksible, og vil få gjennomført undervisningen på andre områder

- Jeg har ikke 100 prosent kontroll på hvilke områder oppryddingen skal foregå, men vi er fleksible og kan bruke andre områder mens oppryddingen pågår. Jeg er uansett glad skolen vår ligger såpass nær Jegersberg, avslutter Witzøe.