Sørnett

Overbevisende seier over tabellnabo Byåsen

TO PÅ RAD: Marta Tomac tok sin andre seier på rad mot gamleklubben Byåsen. Her fra fjorårets tap på hjemmebane mot Byåsen. (arkivfoto)

Vipers tok en viktig seier i gårsdagens kamp mot Byåsen, nå er det bare en formsvikt som kan frata dem medalje.

Publisert:

Med over 1500 tillskuere i Aquarama var det en ramme verdig en toppkamp som møtte spillerne i gårsdagens møte mellom Vipers og Byåsen. Om det var forventningspresset eller nerver som slo inn for hjemmelaget i åpningsminuttene er vanskelig å si, men Vipers startet slurvete i toppkampen. Etter 16 minutter ledet Byåsen med 8-4, der flere av scoringene til gjestene var unødvendige feil fra vertene, feil som førte til en tydelig sint Kenneth Gabrielsen. Så misfornøyd var Viperstreneren at han slengte timeoutkortet i bordet. En timeout som gjorde underverker, for Vipers scoret 3 på rappen og gikk til pause med 14-11.

Spilte nok en kjempekamp

Byåsen prøvde seg med en intensiv åpning på andre omgang, og det ble en jevnspilt affære på Vipers hjemmebane, men en Sakura Hauge i storform mellom stengene gjorde at Byåsen aldri kom nærmere enn to mål bak. Framover dro Linn Jørum Sulland fram flere kremmerhus, og Kari Brattset, som også ble kåret til kampens spiller, fortsatte storspillet sitt fra streken. Brattset som fortsetter den gode formen fra de siste kampene.

Deilig å vinne med fem mål

Tidligere Byåsenspiller Marta Tomac spilte en god kamp fra sin bakspiller posisjon og scoret blant annet kampens første kamp. Hun var godt fornøyd med en sterk seier mot Byåsen:
- Vi viser at vi jobber mot noe bra. De manglet Silje Waade og min søster, Teodora Tomac, men uansett ville de hatt trøbbel med dem også. Det er deilig å vinne med fem mål og føle at man har kontroll, sier en utslitt Marta Tomac til Fædrelandsvennen etter kampen.

Gårsdagens seier førte Vipers opp på 22 poeng, tre poeng foran Byåsen på fjerdeplass, og bare ett poeng bak Glassverket på sølvplass.