Sørnett

Palmesus for alle

Bilde fra tidligere palmesus. Foto: Malene Nilsen

Bilde fra tidligere palmesus. Foto: Malene Nilsen

Etter tre år med pandemi er palmesus tilbake med et nytt konsept, palmesus junior. Et arrangement uten aldersgrense og alkohol, dette er et tilbud som ungdommen setter pris på.

Publisert:

Julia Lidi Jølstad (14) og Sonja Frigstad (15) gleder seg til Palmesus junior.

[img232713_2RM]

- Det virker veldig gøy! Jeg gleder meg mest til å se TIX opptre, sier Julia Lidi Jølstad.

De informerer om at de først fikk vite om Palmesus junior gjennom håndballtreneren deres, som hadde kjøpt billetter til hele håndballaget deres AK28.

- Jeg tror mange barn og unge gleder seg, og jeg tror mange setter pris på tilbudet, forteller Sonja Frigstad.

 

Lenge vært en drøm

Palmesus-sjef Leif Fosselie informerer om at det på Sørlandet har vært få tilbud til målgruppen, og at de nå gleder seg stort over at de yngre nå kan ta del i store publikumsopplevelser.

- Det har lenge vært en stor drøm for oss og kunne gi også de under 18 år muligheten til å oppleve Palmesus, og i år lot det seg endelig realisere, sier Fosselie.

[img232713_3LM]

Solgt litt over halvparten av billettene på få dager

På Palmesus junior kan de unge glede seg over Norges største tivoli, og et av Europas største pariserhjul i Tresse. I tillegg til alt som skjer på bystranda i form av store artister blant annet TIX og Markus & Martinus, blir det aktiviteter for barn i alle aldere.

- Vi har tidligere hatt mindre arrangementer for barn, samt et mindre tivoli i tresse, men det er første gang vi slår til med en strandfest og et innhold av dette kaliberet, sier Fosselie.

Håp om å realisere igjen

- Vi har ambisjoner om å arrangere Palmesus junior igjen, og vil ta med oss erfaringene fra i år inn i en evaluering som forhåpentligvis ender i en årlig stor strandfest for barn og unge, forteller Fosselie.

Visit Sørlandet syns et tilbud som Palmesus junior er fantastisk for Kristiansand. Og sammenligner Palmesus junior med MiniØya i Oslo, som har vært en stor suksess.

Enkelte reagerer

Selv om det er mange som er positive til Palmesus, er det et faktum at en av byens mest populære strender vil være stengt eller ha rigg på området en liten periode av sommeren.

En av de som reagerer på dette i et innlegg på Facebook er Atle Gjelsten Kapstad.

[img232713_4RS]

- Bystranda er en av Norges fineste strender etter min mening, og jeg syns det er synd at denne skal være stengt av eller ha masse utstyr på stranda i en periode, på kanskje de fineste dagene statistisk sett, sier Kapstad

Kapstad mener at dersom man hvert år skal stenge ned eller ha hindringer på Bystranda deler av sommerferien hver sommer, at man på sikt vil tape turister. Og at de turistene vi da vil tape er de som virkelig legger igjen penger i byen.

 

Stengt på selve arrangement dagene

Palmesus sjef Leif Fosselie understreker at Bystranda er åpen i hele rigg perioden, men at det vil bli satt opp sikkerhetssoner for å unngå ulykker på de stedene hvor de operer med tyngre maskineri.

- Vi har selvsagt forståelse for at det ikke er populært blant alle, men vi håper og tror at den overveldende majoriteten klarer å se at disse store publikumsopplevelsene er bra for byen, publikum og for lokalt næringsliv for å nevne noen, avslutter Fosselie.