Sørnett

Parets romantiske kveld endte innestengt i en bunker

- Vi ropte: Hallo er det noen her? Vi fikk ingen respons og det var heller ingen andre tegn på at vi ikke kunne gå inn der, forteller Vilde Wiig Mona (23) og Lars Venger (27).

Publisert:

 

En kveld før sommeren fikk Lars Hyberg, operasjonsleder i Agder Politidistrikten, en nødmelding, om at to personer var stengt inne i den gamle bunkeren på  Odderøya. Både politiet og brannvesenet reagerte fort, og etter noen minutter var disse to personene fri.

Etter noen timer fikk politiet endelig  vite hva som kunne være årsaken, til det at de ble stengt inne.

- På den dagen var det en omvisning i bunkerne på Odderøya. I den forbindelse hadde to personer, en kvinne og en mann i 20-årene, som ikke var en del av omvisningen, gått inn den åpne døra, forklarte Hyberg til Fædrelandsvennen før sommerferien.

- Da omvisningsgruppa gikk ut, låste de døra, men de visste ikke at noen andre har gått inn. Dermed er det rett og slett et hendelig uhell, forklarte Hyberg til avisen da.

– Det fremstår ikke at noen har låst dem inne med vilje, men døra har skullet låses av noen, som ikke har visst at det var folk der inne forteller Lars Hyberg til Fædrelandsvennen.

Kjæresteparet Vilde Wiig Monan (23 år) og Lars Venger (27 år) som ble stengt på den bunker fortalte sin historie til avisa dagen etterpå.

- Det var litt creepy i det lyset gikk av, men litt gøy var det også. Vi visste vi kunne ringe der inne fra, selv om det kun var dekning nær døra, forteller Lars Venger.

Hele situasjonen oppsto, fordi omviseren Steinar Ose glemte å rope om det er noen inne. Han hadde omsisningsgruppe rundt kl. 18.00

- Jeg ropte ikke. Jeg pleier egentlig å gjøre det, men gjorde det ikke i dag, sier Ose. – Vi må nok henge opp en plakat om «ingen adgang», sa han før sommeren.

Sørnett dro til bunkeren for å sjekke om plakaten Ose snakket om var hengt opp på døra. Det var det ikke. I stedet var det satt på en ny lås med grønn farge, som stenger bunkeren når det ikke er omvisning. Ose selv var ikke interessert i å si noe mer i denne saken nå.