Sørnett

Planleggingen har begynt

Hovedtrener Andy Johnson er en viktig mann for Kristiansand Suns. Klubben håper nå på en oppgradering av anlegget på Dønnestad. FOTO: H.Edvardsen

Hovedtrener Andy Johnson er en viktig mann for Kristiansand Suns. Klubben håper nå på en oppgradering av anlegget på Dønnestad. FOTO: H.Edvardsen

- Klubben har satt ned en komite som skal jobbe med planleggingen av Dønnestad, og budsjettet er klart, sier Magne Østhus til Sørnett.

Publisert:

Østhus, presseansvarlig for Kristiansand Suns, sier at klubben vanligvis budsjetterer med ca. hundretusen kroner i året. Prisen på en oppgradering av baseballanlegget på Dønnestad kommer til å koste i mellom femhundretusen og syvhundretusen kroner. Det er mye penger for en klubb som i stor grad er finansiert gjennom dugnadsarbeid. Østhus håper derfor at næringslivet i byen er villig til å hjelpe med finansieringen av anlegget.

- Som alle andre idrettslag, er også vi avhengige av gode støttepartnere i næringslivet, sier han.

Viktig mann

Østhus nevner Andy Johnson som en viktig mann for prosjektet. Amerikaneren har spilt baseball på et høyt nivå i flere land, blant annet i USA og Australia. I tillegg til å være hovedtrener og nestleder i Kristiansand Suns styre, er han også en del av komiteen som jobber mot oppgraderingen av Dønnestad.

- I tillegg til å ha spilt på et høyt nivå, har Andy også jobbet på baseballanlegg tidligere. Han vet hvilken standard det må være på et slikt anlegg, skryter Østhus.

Plass til alle

Suns ble stiftet i november 2006, og har i løpet av sine seks år som baseballklubb rukket å bygge en solid organisasjon. Klubben har 50 - 60 medlemmer, og kan skilte med et barnelag i tillegg til seniorene. Andy Johnson og Henrik Hanselmann var initiativtakere for seks år siden, og har betydd mye for baseball-miljøet i Kristiansand. Hanselmann, leder i Suns styre, har tro på at en oppgradering av Dønnestad vil være positiv for både klubben og idretten. Og om du skulle få lyst til å gi baseball et forsøk, vil du bli ønsket hjertelig velkommen av Andy Johnson og resten av Kristiansand Suns.

[img80741_2RM]

- På den første treningen vil du få opplæring i de helt grunnleggende tingene. Tilbudet er der for alle som kunne tenke seg å drive med baseball, avslutter Johnson.