Sørnett

Polske filmer går godt i Kristiansand

Bilde fra filmen med Barbara Kurdej-Szatan i rollen som Weronika og Maria Debska som Natalia i front. Foto: Filmweb

Bilde fra filmen med Barbara Kurdej-Szatan i rollen som Weronika og Maria Debska som Natalia i front. Foto: Filmweb

I kveld har den polske filmen «Being unlucky is not a sin (Pech to nie grzech)» premiere på Kristiansand kino. Dette er bare en i rekken av flere ikke engelsk- eller norsk-språklige filmer som går i Kristiansand.

Publisert:

Senest i desember ble den polske julekomedien «Love is all (Miłość jest wszystkim)» vist på Kristiansand kino. Nå er «Being unlucky is not a sin» neste film ut. Den hadde opprinnelig norgespremiere torsdag denne uken, men på grunn av salutleie og lukkede visninger på kinoen, hadde de ikke kapasitet til å vise filmen da. Filmen vises derfor først fredag, som da er den ordinære premieredagen hver uke.

[img189648_2RM]

Det har blitt ganske vanlig å sette opp polske filmer i Norge de senere årene. Kinodirektør for Kristiansand Kino, Kim Skarning Andersen, forteller at de har satt opp de fleste polske filmene som har vært mulig å vise på kino, og at de var også én av de første norske kinoene som satt opp importfilm rettet mot den polske delen av befolkningen. Og det er ikke bare polske filmer som vises.

-Vi viser svært ofte film fra ikke-engelske og -norsktalende land. Hyppigst er nok italienske, franske, spanske og arabiske filmer men vi viser også film fra f.eks. Island, Finland, Sør-Korea, Russland og Ungard.

Andersen nevner også at de relativt ofte har visninger av Bollywood-film (India/Pakistan) og at de også nylig har vist tamilsk film.

De polske filmene settes vanligvis opp på en-to visninger i de litt større salene, og blir fort utsolgt. I første omgang skal «Being unlucky is not a sin» vises fra nå fredag til neste torsdag, men da i litt mindre saler. Andersen håper og tror den vil få et jevnt og godt besøk, og om den gjør det, kan det være filmen vises over lengre tid.

Når du går inn på Kristiansand Kino sin hjemmeside, og leter fram denne filmen, så finner du kun omtale om denne filmen på polsk og engelsk, og det gjelder også filmweb.no, noe Andersen tror er fordi denne filmen først og fremst retter seg mot den polske delen av befolkningen. Av samme grunn kommer filmen også kun til å vises med engelsk tekst. Filmer med «ordinær» kinodistribusjon, får som regel både norsk omtale og norske tekst.

Filmen har premiere på Kristiansand kino fredag 08.02, med første visning kl. 18:00.

[faktaboks]